Για το θεσμικό πλαίσιο των ελέγχων, συνάντηση ΠΟΓΕΔΥ με Στρατάκο

03 December 2020

Για το θεσμικό πλαίσιο των ελέγχων, συνάντηση ΠΟΓΕΔΥ με Στρατάκο

Με την ελπίδα ότι θα υιοθετηθούν οι θεσμικές προτάσεις της ΠΟΓΕΔΥ με σκοπό τη βελτίωση του Θεσμικού και Οικονομικού πλαισίου των ελέγχων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας των Γεωτεχνικών του Δημοσίου και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με τον Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, Γ. Στρατάκο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου του Γ.Γ. Ν. Ταβουλάρης και ο Διευθυντής Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων του Υπουργείου, Χ. Γούλας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΟΓΕΔΥ, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σκοπό είχε την ανταλλαγή απόψεων ενόψει της κατάθεσης Νομοσχεδίων από το ΥΠΑΑΤ, στα οποία εκφράστηκε η βούληση να συμπεριληφθούν και οι διεκδικήσεις των Γεωτεχνικών με σκοπό την βελτίωση του Θεσμικού και Οικονομικού πλαισίου των ελέγχων που πραγματοποιούνται από τους Ελεγκτές του Υπουργείου και των Περιφερειών.

«Ο Γ.Γ. τόνισε ότι είναι στο πλευρό των Συναδέλφων Ελεγκτών και στηρίζει τον αγώνα που γίνεται για την στήριξη του τομέα. Καταδίκασε απερίφραστα τις κάθε μορφής επιθέσεις σε Συναδέλφους κατά την διάρκεια εκτέλεσης των Ελεγκτικών τους καθηκόντων δηλώνοντας ότι το Υπουργείο στηρίζει τους Ελεγκτές του απέναντι σε κάθε μορφής ασκούμενης βίας» αναφέρει η ΠΟΓΕΔΥ.

Από πλευράς του Προέδρου της Ομοσπονδίας έγινε αναφορά στη μακρόχρονη σχέση και συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα στον οποίο ανέφερε την ανάγκη Θεσμικής και Οικονομικής αναβάθμισης των Ελεγκτών Γεωτεχνικών για την αποτελεσματική άσκηση του έργου τους σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ζητήθηκε επίσης η καταγγελία ενεργειών διαφόρων κύκλων και ατόμων οι οποίοι δεν επιθυμούν την αποτελεσματική άσκηση των ελέγχων καταφεύγοντας σε τραμπουκισμούς εναντίον εργαζομένων. Τονίστηκε τέλος η σιγουριά ότι οι θεσμικές προτάσεις των Γεωτεχνικών θα λάβουν σάρκα και οστά στο αμέσως επόμενο Νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ.

03 December 2020
Banner
Banner