Σημαντικές αποφάσεις για τον κλάδο στο 25μελές Συμβούλιο της ΠΟΚΚ

02 February 2021

Σημαντικές αποφάσεις για τον κλάδο στο 25μελές Συμβούλιο της ΠΟΚΚ

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ, στη διάρκεια της οποίας απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς και Αθ. Νικολόπουλος.

Όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών, επικράτησε έντονος και συνάμα γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και φλέγοντα, με τα μέλη της Ομοσπονδίας να αναπτύσσουν τις θέσεις τους σε κλίμα έντονου προβληματισμού εν μέσω μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

Σε Δελτίο Τύπου που διένειμε η ΠΟΚΚ, αναφέρει ότι ελήφθησαν αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων. Χαρακτηριστικά:

  • Κατόπιν ανάλυσης της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ προτάθηκαν τρόποι δράσης και ελήφθησαν αποφάσεις αναφορικά με τις υποχρεώσεις των μελών της Ομοσπονδίας.
  • Ενημερώθηκε το Σώμα για τις κινήσεις και τους περαιτέρω χειρισμούς της Ομοσπονδίας γύρω από το πρόγραμμα «Πιστοποίησης  των εργαζομένων στο κρεοπωλείο» και  παράλληλα έγινε μνεία όχι μόνο για  τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα μέλη της αλλά και τους τρόπους απόκτησης της πιστοποίησης  υπό την αιγίδα της ΠΟΚΚ  με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή .  
  • Πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά  για το Ηλεκτρονικό τιμολόγιο και τη σύνδεση της ταμειακής μηχανής με το taxis net εκθέτοντας  τα  δεδομένα  και τις πιθανές εξελίξεις  ενώ παράλληλα προτάθηκαν τρόποι δράσης της Ομοσπονδίας για το εν λόγω θέμα.
  • Συζητήθηκε η προσπάθεια από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ περί προτύπου πιστοποίησης του χοιρινού κρέατος και αποφασίστηκε ότι τα κατά τόπους Σωματεία – Μέλη θα αποστείλουν τις προτάσεις τους στην Ομοσπονδία η οποία με τη σειρά της θα προωθήσει τις θέσεις της στον ανωτέρω οργανισμό.
  • Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας των κρεοπωλείων και των χώρων του αποφασίστηκε η συμπλήρωση  των θέσεων-απόψεων στον ήδη υπάρχοντα «Οδηγό Υγιεινής» για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων.
  • Τέθηκε εκ νέου ο «Αθέμιτος Ανταγωνισμός» που ταλανίζει τον κλάδο μας και προτάθηκαν κινήσεις  σε αρμόδιους φορείς υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.
  • Παρουσιάστηκαν στο σώμα οι μέχρι τούδε κινήσεις της Ομοσπονδίας για το φλέγον ζήτημα της μείωσης του ποσοστού παρακράτησης συναλλαγών  μέσω POS από τις τράπεζες και γνωστοποιήθηκαν  οι περαιτέρω  ενέργειες με σύμμαχο τη ΓΣΕΒΕΕ για το θέμα αυτό.
  • Τέλος, έγινε αναφορά στην έως τώρα διαδικτυακή παρουσίαση της ΠΟΚΚ όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η αναβάθμισή της.

Η ανακοίνωση της ΠΟΚΚ καταλήγει:

«Ο πρωτόγνωρος τρόπος της  συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ σηματοδοτεί μια νέα εποχή εφόσον η εισβολή- είσοδος της τεχνολογίας εμφύσησε «φρέσκιες ιδέες», κέντρισε  το ενδιαφέρον όλων  και ενδυνάμωσε τους  δεσμούς μεταξύ των μελών κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «η ισχύς εν τη ενώσει»!!!

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τη ΓΣΕΒΕΕ για την πολύτιμη βοήθειά της και την αμέριστη συμπαράσταση που αφειδώς μας παρείχε».

02 February 2021
Banner