Συλλαλητήριο από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας στις 7/2

31 January 2017

Συλλαλητήριο από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας στις 7/2

Να μη συμμετέχουν στα αγροτικά μπλόκα αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας το περασμένο Σάββατο.

Στην γενική συνέλευση παραβρέθηκαν και οι παρακάτω εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων από όλη την χώρα: Στέργιος Κύρτσιος (Βέροια), Ασπρουλάκης Αθανάσιος (Λαμία), Μολώνης Δημήτριος (Αγρίνιο), Σιδεροπούλου Ελπίδα (Σέρρες), Λιώλης Γεράσιμος (Ήπειρος) και Τσιγάρας Χρήστος (Γρεβενά). Συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα τα παρακάτω θέματα:

1)Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με την κακοκαιρία και το βασικό αίτημα για άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων μέσω De Minimis.
2) Το φορολογικό και το ασφαλιστικό όπου θα είναι η ταφόπλακα των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερα στο θέμα του ασφαλιστικού συζητήθηκε η απαίτηση για αυτονόμηση του ΟΓΑ.
3) Διάφορα προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων με την συνδεδεμένη, την εξισωτική παλαιότερων ετών και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιά από τον καταρροϊκό πυρετό.
4) Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα με τον ΕΛΓΑ και η πάγια θέση των κτηνοτρόφων για άμεσο διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε αγροτικό και κτηνοτροφικό και αλλαγή του κανονισμού του.
5) Ενημερώθηκαν τα μέλη για την πορεία των συζητήσεων για την δημιουργία της διεπαγγελματικής στην Φέτα.
6) Διάφορες μορφές κινητοποιήσεων για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται:
«Ομόφωνα η γενική συνέλευση αποφάσισε δυναμικό συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα την Τρίτη 07-02-2017 και ώρα 11:00 το πρωί. Παράλληλα αποφασίστηκε να μην κλείσουμε δρόμους και δημιουργήσουμε πρόβλημα σε άλλους κλάδους και την μη συμμετοχή των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας στα μπλόκα. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων από όλοι την Ελλάδα συμφώνησαν την ίδια μέρα και ώρα να προβούν και αυτοί με τα μέλη τους σε συλλαλητήρια στις έδρες των περιφερειών και αντιπεριφερειών των περιοχών τους. Η βάση των αιτημάτων όλων των περιοχών θα είναι κοινή, θα αφορά τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και θα είναι στην βάση των αιτημάτων που στείλαμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Αν δεν γίνουν δεκτά μέχρι τις 07-02-2017 αποφασίστηκε η κάθοδος των κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.
Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της Ελλάδος σε δυναμικά συλλαλητήρια την Τρίτη 07-02-2017 και ώρα 11:00 στις έδρες των περιφερειών και αντιπεριφερειών.»

Πηγή: www.ert.gr

31 January 2017
Banner
Banner