Σημαντικές αποφάσεις στο Συνέδριο της ΠΟΚΚ

02 June 2015

Σημαντικές αποφάσεις στο Συνέδριο της ΠΟΚΚ

Η πιστοποίηση του κρεοπωλείου και η δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας των καταστημάτων, ώστε να αντεπεξέλθει ο κλάδος στις ανάγκες του σήμερα ήταν από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν το 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο υπήρχε ακόμη μια πολύ αναλυτική συζήτηση για την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος με τον πρόεδρο της ΕΔΟΚ Λευτέρη Γίτσα να απαντά σε πολλά καυτά ερωτήματα, αλλά και για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Τις εργασίες του Συνεδρίου καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (σε αίθουσα του οποίου πραγματοποιήθηκε και το Συνέδριο) Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μανδρίνος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας Ιωάννης Τσέρνος, ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργούδης και ο επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης Νίκος Εμμανουηλίδης. Γραπτό χαιρετισμό έστειλε και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΚΚ Θεόφιλος Κεσίδης.
Το Συνέδριο τίμησε τους δυο προηγούμενους προέδρους της Ομοσπονδίας - τον εκλιπόντα Πέτρο Δημητρίου, επιδίδοντας τιμητική πλακέτα στην οικογένειά του και τον Θωμά Χαρίση, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΚΚ.

Θέματα που τέθηκαν προς απόφαση
-Αδειοδότηση του κρεοπωλείου από τις διευθύνσεις Κτηνιατρικής και να καθιερωθεί μητρώο κρεοπωλείων.
-Καταγγελία των παράνομων πωλήσεων κρέατος, των πωλήσεων στις λαϊκές αγορές και των λαθροσφαγών.
-Απαίτηση να αναλάβουν οι δήμοι την υποχρέωση αποκομιδής των υποπροϊόντων C3.
-Καθορισμός των τουριστικών περιοχών και περιορισμός της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
-Να απαιτηθεί η αλλαγή του νόμου Χατζηδάκη, με τον οποίο άρθηκαν οι απαγορεύσεις για την πώληση κάτω του κόστους.
-Ελάφρυνση της φορολόγησης, δίκαιοι φορολογικοί συντελεστές, όχι στη φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο.
-Να επιβληθεί υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ όλων των κρεοπωλών, ανεξάρτητα από την έδρα τους.
-Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να παγώσουν τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
-Αίτημα για προσλήψεις κτηνιάτρων ώστε να γίνονται σωστοί έλεγχοι.

02 June 2015
Banner
Banner