Η τεχνολογία εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγών

12 May 2017

Η τεχνολογία εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγών

Το ExportsManager στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», διοργάνωσε ένα ειδικό σεμινάριο εξαγωγών με θέμα «Η τεχνολογία ως εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγών». To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 5 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη προσέλευση από Έλληνες παραγωγούς. Ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάστηκαν τα μεγέθη των ελληνικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές, οι τάσεις του παγκοσμίου εμπορίου και οι βέλτιστες στρατηγικές εξαγωγών καθώς και οι δυνατότητες τεχνολογικών εργαλείων – όπως το ExportsManager.com– για τη διεύρυνση των εξαγωγών κυρίως σε τρόφιμα και ποτά.

Αναλυτικότερα, οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ενημερώθηκαν για τη στρατηγική των εξαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο και για τις επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών στα τρόφιμα και τα ποτά σήμερα, με τα Ελληνικά προϊόντα να έχουν καταγράψει τον τελευταίο χρόνο εντυπωσιακή άνοδο, κυρίως προς χώρες όπως η Ισπανία (+100,6%), η Τουρκία (+44,6%) και η Βουλγαρία (+16,5%), ενώ αντίθετα ο όγκος των εξαγωγών σε μεγάλες αγορές όπως Ρωσία (10,7M), Αυστραλία (10,2M), Ινδία (6,9M) και Κίνα (17,8M) ήταν χαμηλός. Επιπλέον, στο σεμινάριο αναλύθηκαν οι τάσεις για τις προτιμήσεις των αγοραστών, που εκτός από την ποιότητα και την ποσότητα των προϊόντων, επιλέγουν πλέον και βάσει της πρακτικότητας της συσκευασίας, και της ηθικής στον τρόπο παραγωγής.

Βασικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Γιάννης Ασλάνης , Γενικός Διευθυντής του ExportsManager, ο οποίος δήλωσε: «Οι εξαγωγές μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους άξονες ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Αυτό λοιπόν που χρειάζονται οι ‘Έλληνες παραγωγοί και εξαγωγείς είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο εξαγωγών, όπως το ExportsManager.com, το οποίο να διευκολύνει την είσοδο τους σε μεγάλες καταναλωτικές αγορές όπως της Αυστραλίας και της Ρωσίας, με ελάχιστο κόστος».

Το σεμινάριο «Η τεχνολογία ως εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγών» ήταν το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων για εξαγωγές, τροφίμων και ποτών που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, από το ExportsManager.

 

Σχετικά με το ExportsManager

To ExportsManager.com είναι η 1ηonline B2B πλατφόρμα για εξαγωγές τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο single window marketplace, όπου πιστοποιημένοι παραγωγοί ή έμποροι και εξαγωγείς, πωλούν τα εμπορεύματά τους μέσω online δημοπρασίας και παράλληλα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες απαραίτητες για την ολοκλήρωση της πώλησης, όπως μεταφορικές, συμβουλευτικές, ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων και factoring. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του ExportsManager.com μέσα από το site και στους λογαριασμούς Twitter, Facebook, Linkedin και Youtube.

12 May 2017
Banner