Ειδικό σεμινάριο για την παρασκευή λουκάνικων στη Θεσσαλονίκη

19 March 2018

Ειδικό σεμινάριο για την παρασκευή λουκάνικων στη Θεσσαλονίκη

Ένα διαφορετικό σεμινάριο για την παρασκευή λουκάνικων για κρεοπώλες και εστιάτορες παρουσιάζουν το Mirsini Cooking του FoodVisions και η εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων Chefstories.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 18 Απριλίου 2018, και οι Ειδικοί Chef στη δημιουργία και παρασκευή λουκάνικων και κρεατοσκευασμάτων, Μυρσίνη Λαμπράκη και Γιώργος Καραγιάννης υπόσχονται να μυήσουν τους συμμετέχοντες «στα μυστικά που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν».

Οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν τις τεχνικές προετοιμασίας των λουκάνικων:

  • Ποια είδη και κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα
  • Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα
  • Πώς να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα
  • Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό «δάγκωμα» μετά το ψήσιμο χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα
  • Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα
  • Τεχνικές καπνίσματος
  • Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα
  • Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου
  • Πώς ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι

Στο πρακτικό μέρος θα παρουσιαστούν παρασκευές τεσσάρων ειδών λουκάνικου: Παλατιανό, Κυκλαδίτικο, Χοιρινό με πορτοκάλι και μανταρίνι, Μωραΐτικο.

Τo σεμινάριο (Porto Palace Hotel Thessaloniki, 16:00-20:00) περιλαμβάνει πρότυπη διδασκαλία με ενεργή συμμετοχή, γευστική δοκιμή των παραγομένων προϊόντων, βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και αφορά σε επαγγελματίες και φοιτητές.

Πληροφορίες, 2310.471628, 6981937195. Δηλώσεις συμμετοχής: www.chefstories.gr

[Κόστος: 120 ευρώ / φοιτητές 80 ευρώ. Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης]

19 March 2018
Banner