ΣΕΚ: Άμεση κυβερνητική παρέμβαση για τον «ξαφνικό θάνατο» που επιβάλλει η διαχειρίστρια της πρώην ΑΤΕ

24 February 2022

ΣΕΚ: Άμεση κυβερνητική παρέμβαση για τον «ξαφνικό θάνατο» που επιβάλλει η διαχειρίστρια της πρώην ΑΤΕ

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ζητά ο ΣΕΚ, καθώς, όπως λέει, σε ένα περιβάλλον τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής, έρχεται και η διαχειρίστρια της πρώην ΑΤΕ να απαιτήσει με τελεσίγραφο τα οφειλόμενα ποσά από κτηνοτροφικά δάνεια. Προς τον πρωθυπουργός

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο ΣΕΚ χαρακτηρίζει «θηλιά στο λαιμό των κτηνοτρόφων» την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής (ζωοτροφές ενέργεια κλπ). Ωστόσο, «σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε να εντείνει το σφίξιμο μέχρι ασφυξίας, η απαίτηση της διαχειρίστριας εταιρίας των δανείων των κτηνοτρόφων της πρώην ΑΤΕ, στέλνοντας εξώδικα με διαταγές πληρωμών, εντός τριών ημερών, όλου του οφειλόμενου ποσού. Τα δάνεια αυτά που  είχαν δοθεί από την ΑΤΕ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, άτοκα αρχικά, τώρα είναι φορτωμένα με τεράστια ποσά τόκων.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών των κτηνοτρόφων στις τράπεζες, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να αδυνατούν να προμηθευτούν ζωοτροφές για τα ζώα τους, όπως και άλλες απαραίτητες εισροές.

Αυτός σημαίνει ξαφνικός «ΘΑΝΑΤΟΣ» της παραγωγής. Ήδη οδηγούνται σε σφαγή χιλιάδες ζώα».

Ο ΣΕΚ καλεί την κυβέρνηση «να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή την καταστροφή».

Σε αυτή την κατεύθυνση, ζητά:

  • Να αποδεσμευτούν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί των κτηνοτρόφων.
  • Να αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι ιδιοκτήτης αυτών των δανείων, μέσου του ΤΧΣ, την ευθύνη του, διαγράφοντας τους τόκους και τα πανωτόκια και ρυθμίζοντας το υπόλοιπο ανεξόφλητο του αρχικού κεφαλαίου σε 180 δόσεις.
  • Να ψηφιστεί το ακατάσχετο των κατοικιών και των στάβλων των κτηνοτρόφων.
  • Να σταματήσει τώρα η διάλυση της κτηνοτροφίας, ενός από τους σημαντικότερους κλάδους του πρωτογενούς τομέα που παράγει πολύτιμα προϊόντα (κρέας, γάλα κ.α) τροφοδοτώντας την ελληνική αγορά και   στηρίζοντας το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο.
24 February 2022
Banner
Banner