ΣΕΚ: Ο αγώνας δεν σταματάει

03 March 2016

ΣΕΚ: Ο αγώνας δεν σταματάει

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/3/2016 στην Αθήνα, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) όπου έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των πρωτοφανών κινητοποιήσεων των αγροτών – κτηνοτρόφων – αλιέων.
Είναι πολύ σημαντικό ότι η κοινωνία κατανόησε ότι οι παραγωγοί δεν είναι « βολεμένοι», αντίθετα βρίσκονται στα όρια της εγκατάλειψης της παραγωγής τους με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της κοινωνίας και την οικονομία της χώρας.
Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας δεν καλύπτουν όλα τα αιτήματα και τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Ωστόσο είναι κέρδος του αγώνα μας οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αφορολόγητο 9.500 € και ότι παραμένουν αφορολόγητες η συνδεδεμένη ενίσχυση, η εξισωτική και γενικά οι ενισχύσεις του Β’ Πυλώνα. Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μην φορολογηθεί η βασική ενίσχυση, όπως πρότεινε η κυβέρνηση.
Είναι κέρδος του αγώνα μας η δέσμευση για τη δυνατότητα εργόσημου στους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και την αλιεία και δεν έχουν άδεια εργασίας και άλλες δεσμεύσεις που ανέλαβε αρκεί να γίνουν πράξη.
Δεν δέχτηκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει ένα από τα βασικότερα αιτήματά μας δηλαδή να μην συνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημά μας. Αυτό το αίτημα ήταν η προμετωπίδα του Αγώνα μας που συνεχίζεται.
Ακόμη δεν δέχτηκε η κυβέρνηση αιτήματα που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής που έχει αυξηθεί δραματικά και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στα ελληνικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και μας οδηγεί σε εξαθλίωση και τάσεις εγκατάλειψης του επαγγέλματός μας.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όποια μέσα και δυνατότητες έχουμε όχι μόνο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας αλλά και για τη χάραξη μιας εθνικής αγροτικής πολιτικής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και δυνατότητες της χώρας μας με τη συμμετοχή των θεσμικών οργάνων των αγροτο-κτηνοτρόφων.
Ακόμη το ΔΣ συζήτησε:
• Τα προβλήματα που αφορούν την απόδοση των ενισχύσεων – αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους και αγρότες.
• Τη σοβαρή κρίση που διέρχεται η γαλακτοπαραγωγός αγελαδοτροφία της χώρας που αν δεν παρθούν μέτρα άμεσα υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω εγκατάλειψης και αφανισμού της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚ αποφάσισε:
• Τη διοργάνωση συνεδρίου, το επόμενο δίμηνο, με θέμα: «Διατροφικές ανάγκες της χώρας - δυνατότητες και προοπτικές».
• Να πάρει πρωτοβουλία για διανομή τροφίμων στους ξεριζωμένους λόγω των πολέμων στις χώρες τους πρόσφυγες – μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.
• Εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και το προεδρείο να ξεκινήσει επαφές με άλλους θεσμικούς αγροτικούς κλαδικούς φορείς, με τους οποίους συνεργάστηκε και έδωσαν μαζί τη μάχη στις κινητοποιήσεις, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου πανελλαδικού φορέα Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων κ.λ.π.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚ διαμηνύει ότι ο αγώνας δεν σταματάει με το τέλος των κινητοποιήσεων αλλά συνεχίζεται για τη δικαίωση των αιτημάτων.

03 March 2016
Banner