Ένταση των ελέγχων σε όλη την αλυσίδα για νοθεία στη Φέτα ΠΟΠ ζητά ο ΣΕΚ

25 November 2021

Ένταση των ελέγχων σε όλη την αλυσίδα για νοθεία στη Φέτα ΠΟΠ ζητά ο ΣΕΚ

Την ικανοποίησή του για την οριστική ανάκληση της πιστοποίησης της L.A. Farm για την Φέτα ΠΟΠ, εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ.

Στην ανακοίνωση ο ΣΕΚ επισημαίνει ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι στη λιανική, καθότι «είναι καταφανής  η νοθεία, η μη  τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος ΦΕΤΑ ΠΟΠ, η παραπλάνηση του καταναλωτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΚ:

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του Προέδρου του ΣΕΚ κ. Πεβερέτου και του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Τσομπάνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Χατζηνικολάου, κατόπιν της απόφασης του Οργανισμού για  οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης  της επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.», για το προϊόν «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», ο ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση του  γιατί ο  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  έκανε τη δουλειά του, ως όφειλε,  για την  προστασία της Φέτας.   Πρέπει βέβαια να συνεχίσει με πιο έντονο ρυθμό τον έλεγχο στο σύνολο της μαζικής εστίασης και σε όλα τα σημεία παραγωγής – διακίνησης και πώλησης Φέτας ΠΟΠ.

Όπως αποδείχτηκε, μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την εξέταση δειγμάτων σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ) είναι καταφανής  η νοθεία, η μη  τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ»,  η παραπλάνηση του καταναλωτή. Θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ να εφαρμόζονται και να μην καταπίπτουν στα δικαστήρια.

25 November 2021
Banner
Banner