ΣΕΚ: Λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγρο-κτηνοτρόφων

06 February 2019

ΣΕΚ: Λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγρο-κτηνοτρόφων

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την υποστήριξή του στις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Ο ΣΕΚ θέτει στο στόχαστρο το υψηλό κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις, και διεκδικεί από την κυβέρνηση οριστικές λύσεις για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ο ΣΕΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγρο-κτηνοτρόφων της χώρας και καλεί για άλλη μια φορά τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας από τη Κυβέρνηση λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας.

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, ζωοτροφές κ.α) σε συνδυασμό με τη συμπίεση των τιμών παραγωγού σε όλα σχεδόν τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής, δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα φτώχειας και αποδρομής από το επάγγελμα. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται και από τη μη πληρωμή πολλών προϊόντων μας από τους εμπόρους και μεταποιητές ή την πολύ μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής ( ακόμη και ένα χρόνο) .

Απαιτούνται μέτρα για τη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής όπως: Άμεσα να δοθεί αγροτικό πετρέλαιο στις τιμές του ναυτιλιακού, μείωση του αγροτικού –κτηνοτροφικού ρεύματος, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις κτηνοτροφικές και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Οι «ελληνοποιήσεις» στο γάλα και το κρέας αλλά και σε πολλά προϊόντα φυτικής παραγωγής από μεταποιητές, κύρια μεγάλες επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν σε βάρος μας, παραπλανώντας και τους καταναλωτές, είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την παραγωγή και τη χώρα μας και πρέπει να χτυπηθεί με αυστηρά μέτρα ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και πολύ αυστηρές ποινές στους παραβάτες. Οι «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενου, κύρια πρόβειου γάλακτος οδήγησαν σε κατάρρευση τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και σε τεράστια οικονομική ζημιά τον κλάδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά μας».

06 February 2019
Banner