Σ. Πέρρος: Οι στόχοι μας ως νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας

28 November 2017

Σ. Πέρρος: Οι στόχοι μας ως νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας

Τους στόχους της νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών καταθέτει ο Σταύρος Πέρρος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Meat News. Ο κ. Πέρρος αναδείχθηκε ως πρόεδρος για δεύτερη θητεία στο τελευταίο (36ο) Συνέδριο της ΠΟΚΚ, που έγινε την 1η Οκτωβρίου.

Ως άμεσο καθήκον για τους συνδικαλιστές του κλάδου μπαίνει η αντιμετώπιση του νέου μέτρου, που υποχρεώνει τα κρεοπωλεία να αναγράφουν την προέλευση του κρέατος στην ταμειακή μηχανή. Μεταξύ άλλων ο κ. Πέρρος ανέφερε:

«Οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκησή μας είναι να είναι παρούσα και να καταθέτει το 100% των δυνάμεων της για τα προβλήματα του κλάδου.

Πρώτος στόχος μας είναι η συσπείρωση του κλάδου μας με την καλύτερη ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών μας. Δεύτερος είναι η πιστοποίηση των κρεοπωλείων της ΠΟΚΚ ως προς την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παροχών. Τρίτος είναι η βοήθεια μας προς τις δημόσιες σχολές επαγγελμάτων κρέατος για την αναβάθμισή τους. Τέταρτος είναι η χάραξη πλάνου τριετίας για συντονισμένες προσπάθειες και προωθητικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει εξωστρέφεια προς τους καταναλωτές. Τέλος πέμπτος στόχος μας είναι η έκδοση του οδηγού ορθής πρακτικής υγιεινής, όπου η ομοσπονδία έχει προβεί σε ενημέρωση της αρμόδιας αρχής (ΕΦΕΤ) και έχει ενημερώσει τον ειδικό και γενικό τύπο και τα αρμόδια Υπουργεία. Εφόσον δεν προέκυψε καμία αντίθεση/αντίρρηση από τυχόν εμπλεκόμενους φορείς, η Ομοσπονδία μπορεί να αποτελέσει τον δημιουργό του νέου οδηγού υγιεινής».

Ολόκληρη η συνέντευξη δημοσιεύεται στο τεύχος 54 (Νοέμβριος 2017) του Meat News που κυκλοφορεί

28 November 2017
Banner
Banner