Ρύθμιση για να λάβουν την ενίσχυση ζωοτροφών οι κτηνοτρόφοι που έμειναν εκτός

10 May 2022

Ρύθμιση για να λάβουν την ενίσχυση ζωοτροφών οι κτηνοτρόφοι που έμειναν εκτός

Ρύθμιση ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στα Μητρώα Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων των κτηνοτρόφων που δεν ήταν εγγεγραμμένοι. Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι που δεν έλαβαν την ενίσχυση του 2% επί του τζίρου για τις ζωοτροφές, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Λιακούλη.

Ο υπουργός αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης προς τον κλάδο των κτηνοτρόφων δήλωσε πως ήδη έχουν πληρωθεί 39 εκατ. ευρώ και με την επικείμενη ρύθμιση, κατά την οποία θα εγγραφούν στο ΜΑΕ οι ενδιαφερόμενοι, θα πληρωθούν επιπλέον 10 εκατ. ευρώ. Το μέτρο έρχεται να βοηθήσει στο πρόβλημα που έχει δημιουργεί παγκοσμίως και αφορά την αύξηση των ζωοτροφών, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Γεωργαντάς προκειμένου να τονίσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και τη διαφάνεια των διαδικασίων, είπε πως οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα γίνονται πλέον μέσω του gov.gr. μια που και η διαδικασία των δηλώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από το κράτος.

10 May 2022
Banner
Banner