Ρωσικοί περιορισμοί εισαγωγών από Ελλάδα, λόγω οζώδους

30 August 2016

Ρωσικοί περιορισμοί εισαγωγών από Ελλάδα, λόγω οζώδους

Προσωρινούς περιορισµούς στην εισαγωγή και διέλευση βοοειδών και σχετιζόµενων προϊόντων από την Ελλάδα έχει επιβάλει η Ρωσία. Αιτία, τα πολλά κρούσματα οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών. Όπως έχουν σχετικά ενημερωθεί οι Περιφέρειες της χώρας, οι Περιφερειακές Ενότητες, οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου, «η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονοµικής Επίβλεψης της Ρωσικής Οµοσπονδίας ROSSELKHOZNADZOR, επιβάλλει και επεκτείνει προσωρινούς περιορισµούς από τις 22 Ιουλίου 2016, στην εξαγωγή των παρακάτω προϊόντων από την Ελλάδα προς την Ρωσική Οµοσπονδία:

- βοοειδών

- ζώων ευαίσθητων στην οζώδη δερµατίτιδα

- προϊόντων που προέρχονται από βοοειδή και άλλα ζώα ευαίσθητα στην οζώδη δερµατίτιδα, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία που να διασφαλίζει την καταστροφή του ιού της οζώδους δερµατίτιδας

- ακατέργαστων δερµάτων βοοειδών

- γενετικού υλικού των βοοειδών

- µεταχειρισµένου εξοπλισµού για την διατήρηση και µεταφορά βοοειδών.

Ταυτόχρονα εισάγονται προσωρινοί περιορισµοί στη διέλευση από το έδαφος της Ρωσικής Οµοσπονδίας βοοειδών και άλλων ευαίσθητων στην οζώδη δερµατίτιδα ζώων µε προέλευση την Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι η ενημέρωση έγινε από το Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών και Ενδοενωσιακού Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, ύστερα από σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα.

30 August 2016
Banner
Banner