Αγρότες και συνεταιρισμοί της Ρουμανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Copa&Cogeca

02 October 2020

Αγρότες και συνεταιρισμοί της Ρουμανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Copa&Cogeca

«Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι η ιδέα την οποία κάνουν πράξη οι Ρουμάνοι αγρότες, καθώς τέσσερεις αγροτικοί και συνεταιριστικοί οργανισμοί που λειτουργούν στη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους συγκροτώντας τη «Συμμαχία για τη Γεωργία και τον Συνεργατισμό», και εντάσσονται ως πλήρη μέλη στις Copa & Cogeca.

Με τον τρόπο αυτό, η Ρουμανία «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο αγροτικός τομέας και οι φορείς του επιθυμούν να είναι ένας περισσότερο ενεργός εταίρος και να συνεισφέρουν στη λήψη αποφάσεων» εκτιμά μάλιστα ο ευρωπαϊκός αγροτικός και συνεταιριστικός τομέας.

Η Ρουμανία είναι μια παραδοσιακή αγροτική χώρα και διατηρεί έναν σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή γεωργία. Ο συγκεκριμένος τομέας έχει πρωταρχική σημασία στη Ρουμανία, με σχεδόν το 60% της ρουμανικής επικράτειας να καταλαμβάνεται από την αγροτική δραστηριότητα και το 46% του πληθυσμού να ζει σε αγροτικές περιοχές.

Οι τέσσερεις οργανώσεις που συγκρότησαν τη Συμμαχία για τη Γεωργία και τον Συνεργατισμό και εντάχθηκαν στις Copa&Cogeca είναι οι: Εθνική Ομοσπονδία Παραγωγών Γεωργίας, Βιομηχανίας Τροφίμων και Συναφών Υπηρεσιών - PRO AGRO. Ένωση Συλλόγων Αγροτών Παραγωγών – LAPAR. Εθνική Ένωση Συνεταιρισμών στον Τομέα Καλλιεργειών – UNCSV. Ρουμανική Ένωση Παραγωγών Αραβοσίτου – APPR.

[Φωτογραφία από Anemone123 από το Pixabay]

02 October 2020
Banner
Banner