Ρύθμιση με αύξηση των ημερών εκτός έδρας και υπερωρίες για Γεωτεχνικούς του Δημοσίου

14 June 2018

Ρύθμιση με αύξηση των ημερών εκτός έδρας και υπερωρίες για Γεωτεχνικούς του Δημοσίου

Μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους Γεωτεχνικούς του Δημοσίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 11/6 με τον Γ.Γ. του ΥπΑΑΤ, Νίκο Αντώνογλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ, έγινε «ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για:

  • Το θέμα των αλλαγών στην διοικητική δομή της χώρας με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τονίστηκε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η εργασία και οι εργασιακοί όροι των Συναδέλφων που υπηρετούν στις γεωτεχνικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μέσα από την κάθετη οργάνωση του συνόλου των γεωτεχνικών υπηρεσιών υπό τα Υπουργεία με ταυτόχρονη μεταφορά και των Γεωτεχνικών σε αυτές τις νέες δομές. Έγινε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι θα πρέπει πλέον να ληφθεί κεντρική πολιτική απόφαση για την εθελοντική μεταφορά στο ΥπΑΑΤ όσων από τους Συναδέλφους των Περιφερειών επιθυμούν (η συντριπτική πλειοψηφία)
  • Έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα θέσπισης ειδικών εργασιακών όρων για το σύνολο των Γεωτεχνικών του δημοσίου και των Ο.Τ.Α. οι οποίοι θα λαμβάνουν υπόψη και την ιδιαιτερότητα της απασχόλησης των γεωτεχνικών επιστημόνων. Ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διάλογο για την θέσπιση ενιαίων εργασιακών όρων που δεν θα δημιουργούν εργαζομένους πολλών ταχυτήτων. Στα πλαίσια αυτά αναμένεται η υποβολή από την Ομοσπονδία σχεδίου για υπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία
  • Τονίστηκε η αναγκαιότητα προσλήψεων Γεωτεχνικών όπου όμως η τελική απόφαση ανήκει στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς το οποίο η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει παρέμβαση
  • Έγινε για ακόμη μια φορά αναφορά στην αναγκαιότητα αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης με χρηματική αποζημίωση, ειδικά για τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
  • Ο Γ.Γ. τόνισε ότι έχει προωθηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για αύξηση των ημερών εκτός έδρας και για την αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης
  • Έγινε αναφορά στην χείριστη κατάσταση των κτιριακών υποδομών του ΥπΑΑΤ, τόσο στην κεντρική υπηρεσία, όσο και στην Περιφέρεια. Ειδική αναφορά έγινε στο απαράδεκτο κτίριο του Τ.Α.Α.Ε. Πρέβεζας για το οποίο ο Γ.Γ. τόνισε ότι έχει ιδία αντίληψη. Όσον αφορά στις κεντρικές υπηρεσίες, έχει συσταθεί επιτροπή η οποία θέτει προδιαγραφές για την ενοικίαση κτιρίων, κάτι για το οποίο έχει υπάρξει έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.
  • Τέλος και ύστερα από αιτήματα Συναδέλφων του Υπουργείου, ζητήθηκε η δημοσιοποίηση της επετηρίδας, ενόψει μάλιστα και των κρίσεων για τους Διευθυντές.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τις πολιτικές ηγεσίες άλλων εμπλεκομένων Υπουργείων».

14 June 2018
Banner
Banner