Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για τη γρήγορη και εύκολη σύσταση επιχειρήσεων

29 November 2016

Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για τη γρήγορη και εύκολη σύσταση επιχειρήσεων

Για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κινηθεί με διαφάνεια και ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις για την αποκατάσταση του επιχειρείν στη χώρα σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, μίλησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων.

Ο Δ. Παπαδημητρίου μάλιστα κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση καθώς το σχέδιο νόμου για τη διαδικασία σύστασης επιχειρήσεων θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς.

Τελικώς το νομοσχέδιο για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς υπερψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το Ποτάμι, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ακολούθησε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς είναι από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Την ίδια fast track διαδικασία (ως προαπαιτούμενο και αυτό) ακολουθεί και το έτερο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, περί της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής. Ας σημειωθεί πάντως ότι κατά την επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων). Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε και θα δείξει στην ολομέλεια τη στάση της, ενώ καταψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

29 November 2016
Banner
Banner