Προβληματισμός στη γενική συνέλευση των κρεοπωλών Αθήνας

14 April 2016

Προβληματισμός στη γενική συνέλευση των κρεοπωλών Αθήνας

Τη γενική τους συνέλευση πραγματοποίησαν χθες 13/4 οι κρεοπώλες της Αθήνας. Έντονος ο προβληματισμός και η συζήτηση για τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου, όπως ο ανταγωνισμός, το ασφαλιστικό, οι παράνομες άδειες και άλλα. Παρών ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Σταύρος Πέρρος και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου του Πειραιά, Νίκος Παπαλαμπόπουλος.

Στο τέλος εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

  • Τις ημέρες που έρχονται , παραμονές Πάσχα, θα θέλαμε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους τόπους παραγωγής και στις πύλες εισόδου της χώρας και να ελέγχεται ο προορισμός ζωντανών και σφαγμένων αμνοεριφίων από τον ΕΛΟΓΑΚ, την Οικονομική Αστυνομία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (κτηνιάτρους) όλων των περιφερειών. Θα θέλαμε μεγάλη προσοχή στα σημεία πώλησης όπου οι αναγραφόμενες τιμές δεν συμβαδίζουν με το διαφημιζόμενο προϊόν (τιμές κάτω του κόστους).
  • Απαγόρευση πωλήσεων αμνοεριφίων σε δημόσιους χώρους και πλατείες (Πλ.Ψυρρή από παραγωγούς) και γενικά σε χώρους μη εγκεκριμένους ως καταστήματα (κρεοπωλεία) πώλησης ειδών υγειονομικού ενδιαφέροντος .
  • Λόγω οικονομικής κρίσης και αδυναμίας των μελών μας να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές, ζητάμε να έχουν όλοι ανεξαιρέτως ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εισφορά στην κατώτερη κλίμακα για τρία έτη , κεφαλαιοποίηση των χρεών, αφαίρεση όλων των προστίμων και ρύθμιση δόσεων.
  • Θέλουμε να αλλαχθεί ο απαρχαιωμένος νόμος που ορίζει τις τουριστικές περιοχές του νομού Αττικής και επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας , τις Κυριακές όλα κλειστά εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η Αγορά του Καταναλωτή εντός του ΟΚΑΑ να τηρεί το ωράριο των όμορων δήμων (Μοσχάτου, Ρέντη, Αθηνών) . Θεωρούμε ότι δημιουργείται κλίμα αντιπαλότητας με τους συνάδελφους και καταστάσεις αθέμιτου ανταγωνισμού.
  • Ζητάμε να βγεί σε δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή της ΠΟΚΚ με δικαίωμα ψήφου, ως προς την αδειοδότηση των κρεοπωλείων και των άλλων σημείων πώλησης κρέατος εντός πολυκαταστημάτων για την ομαλοποίηση της Αγοράς. Τελευταία έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα πώλησης κρέατος από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς τις προδιαγραφές κρεοπωλείου (δίπλωμα σχολής, νοητές αποστάσεις από άλλα προϊόντα).
  • Ζητάμε ταυτοποίηση και έλεγχο των κατόχων διπλώματος ή βεβαίωσης κρεοπώλη από τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος , μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται (ΕΦΕΤ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)
14 April 2016
Banner
Banner