Προβληματισμός Λιβανού για τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας γύρω από τη Φέτα ΠΟΠ

08 November 2021

Προβληματισμός Λιβανού για τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας γύρω από τη Φέτα ΠΟΠ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, παρουσία του Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη.

Η Διεπαγγελματική εκπροσωπήθηκε από τους κ. Ιωάννη Βιτάλη, Χρήστο Αποστολόπουλο, Μιχάλη Σαράντη, Νίκο Τάχα, Αλέξανδρο Μποτό και Δημήτρη Μόσχο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Δημήτριος Γαλαμάτης.

Ο Υπουργός τόνισε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη αναγνώριση της Δ.Ο. Φέτας καθώς το ΥπΑΑΤ αποκτά έναν σημαντικό θεσμικό συνομιλητή.

Ο κ. Λιβανός επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση του για την ανάγκη λειτουργίας ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου και κυρώσεων, επεσήμανε όμως και τον προβληματισμό του για τα ευρήματα των ενδελεχών ελέγχων που ο ΕΛΓΟ έχει πρόσφατα διενεργήσει, καθώς εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας και σοβαρές παραβάσεις, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό το προϊόν θα πρέπει να προστατευθεί, όμως για να καταστεί αυτό εφικτό, πέραν των ελέγχων, αναγκαία είναι και η συνεργασία της Δ.Ο. Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ πρόκειται να θεσπίσει σύντομα νέο πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντα που θα προβλέπει αυστηρότερες, αλλά πάντα αναλογικές κυρώσεις.

Όπως σημειώνει το ΥΠΑΑΤ σε ανακοίνωσή του, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΔΟ, από την πλευρά τους, αναγνώρισαν την προσπάθεια που το ΥπΑΑΤ καταβάλλει για να προστατεύσει τη Φέτα ΠΟΠ, και έθεσαν υπόψη του Υπουργού σκέψεις τους για το νέο πλαίσιο αλλά και γενικότερα θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου, ενώ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διατύπωση προτάσεων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με όλους τους συμμετέχοντες να δεσμεύονται για κοινές συναντήσεις, προς τον σκοπό προστασίας της Φέτας ΠΟΠ, ενός από τα εμβληματικότερα ελληνικά προϊόντα.

08 November 2021
Banner
Banner