Προθεσμίες καταβολής φόρου

05 July 2016

Προθεσμίες καταβολής φόρου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε απόφαση για τις προθεσμίες καταβολής του φόρου, που τυχόν προκύπτει από δηλώσεις που είτε υποβάλλονται μέχρι το τέλους του φορολογικού έτους, είτε είναι δηλώσεις φυσικών προσώπων, τα οποία συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, που τηρούν απλογραφικά βιβλία, με δεδομένο πλέον ότι η καταληκτική προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος λήγει στις 15 Ιουλίου.

Ειδικότερα:

1. Ο φόρος, που τυχόν προκύπτει από δηλώσεις, οι οποίες υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια του φορολογικού έτους (σε περίπτωση, που ο φορολογούμενος αποβιώσει ή μεταφέρει την κατοικία του στο εξωτερικό ή στην περίπτωση τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών), καταβάλλεται εφάπαξ, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του φορολογικού έτους.

2. Ο φόρος, που τυχόν προκύπτει από δηλώσεις φυσικών προσώπων, τα οποία συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, που τηρούν απλογραφικά βιβλία και οι οποίες έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη 15η Αυγούστου 2016, καταβάλλεται σε δύο (2) ισόποσες διμηνιαίες δόσεις (έως τις 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη και έως τις 30 Νοεμβρίου η δεύτερη).

Πηγή: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

05 July 2016
Banner
Banner