ΣΕΚ: «Χάδι» το πρόστιμο που επιβλήθηκε για τη νοθεία στη Φέτα – Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

11 June 2021

ΣΕΚ: «Χάδι» το πρόστιμο που επιβλήθηκε για τη νοθεία στη Φέτα – Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

Απογοήτευση προκάλεσε στους κτηνοτρόφους το «πρόστιμο-χάδι», όπως το χαρακτηρίζει ο ΣΕΚ, που επιβλήθηκε στη γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ για την υπόθεση της νοθείας στη Φέτα ΠΟΠ.

Αυτή τη γνώμη εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ σε σημερινή του ανακοίνωση, όπου σημειώνει ότι οι κτηνοτρόφοι τελικά «πληρώνουν το βαρύ τίμημα,  "τη νύφη", με μείωση τιμών αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος αλλά και κρέατος, όταν κάποιοι με τέτοιους τρόπους πλουτίζουν εις βάρος τους και σε βάρος της χώρας».

Όπως αναφέρει ο ΣΕΚ:

«Πολλά χρόνια καταγγέλλουμε τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία που γίνονται σε ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ, διεθνούς φήμης, όπως η Φέτα. Δυστυχώς έως σήμερα όλες οι κυβερνήσεις,  είτε διαβεβαίωναν  ότι  θα πάρουν μέτρα ή και παίρνουν  κάποια χωρίς όμως να ακουμπάνε σοβαρά τους παραβάτες.

Στα συρτάρια του ΥπΑΑΤ στοιβάζονται παραβάσεις  που έχουν διαπιστώσει φορείς όπως ο ΕΛΓΟ, χωρίς να έχουν κινηθεί διαδικασίες ελέγχου και τιμωρίας όσων ελέγχονται.

Με δικονομικά τερτίπια απαλλάσσονται στην ουσία και όσοι πιάνονται στα πράσα όπως π.χ. το τελευταίο κρούσμα με την εταιρία ΟΜΗΡΟΣ, που επικαλέστηκε βιομηχανικό λάθος, δίνοντας λάθος μήνυμα σε τυχόν νέους επίδοξους "λαθομεταποιητές" Φέτας ΠΟΠ.

Ταυτόχρονα  δίνονται  επιχειρήματα  σε χώρες που χρόνια προσπαθούν να αμφισβητήσουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2005, που επιβουλεύονται και διεκδικούν την κατάργηση της Φέτας ΠΟΠ από την Ελλάδα της μοναδικής χώρας που δικαιούται να παράγει Φέτα  ΠΟΠ  από αιγοπρόβειο γάλα.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Εκφράζοντας το αίσθημα αγανάκτησης που διακατέχει τη συντριπτική πλειοψηφία  των κτηνοτρόφων της χώρας που υφίστανται τις επιπτώσεις καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της.

Ζητάμε παραδειγματικές αυστηρές κυρώσεις σε όσους πιάστηκαν αυτήν την περίοδο αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και οι υποθέσεις λιμνάζουν.

Εμείς υποστηρίζουμε την εφαρμογή αυστηρών μέτρων, όπως προβλέπει και ο νόμος 4691/2020 επί Υπουργίας Βορίδη,  στη συγκεκριμένη εταιρία  και σε όλους όσους παραβιάζουν τις προϋποθέσεις παραγωγής της Φέτας ΠΟΠ.

Ζητάμε πλέον την παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Το ζήτημα είναι πολιτικό».

11 June 2021
Banner