Οι προοπτικές της ελληνικής αγροδιατροφής στο επίκεντρο των επαφών Λιβανού στις Βρυξέλλες

23 March 2021

Οι προοπτικές της ελληνικής αγροδιατροφής στο επίκεντρο των επαφών Λιβανού στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφτσκι είχε χθες στις Βρυξέλλες (κεντρική φωτογραφία) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές της ευρωπαϊκής αγροτικής οικονομίας και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και οι προοπτικές για την ανάπτυξη της ελληνικής αγροδιατροφής και της ποιοτικής αναβάθμισης των προϊόντων μας.

Ο κ. Λιβανός προσκάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας να επισκεφθεί την Ελλάδα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες για να συζητήσει τη νέα ΚΑΠ από κοντά  με τους Έλληνες αγρότες και παραγωγούς.

Σε συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τον Ιταλό ομόλογό του Στέφανο Πατουανέλι, έγινε αναφορά στις διμερείς εμπορικές σχέσεις στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων οι οποίες κατά κοινή διαπίστωση είναι εξαιρετικές.

Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη στρατηγικής συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη προστασία και προώθηση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης. Τέλος, συζητήθηκε και το κρίσιμο ζήτημα της εν εξελίξει κανονιστικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπρόσθια επισήμανση των τροφίμων, στο πλαίσιο της οποίας Ελλάδα και Ιταλία έχουν διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το σχήμα Nutri-score.

Τον κ. Λιβανό συνόδευε ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

23 March 2021
Banner