Προκήρυξη Υποτροφίας από τo I.IEK Aμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τη Φάρμα Κουκάκη

02 July 2019

Προκήρυξη Υποτροφίας από τo I.IEK Aμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τη Φάρμα Κουκάκη

To I.IEK Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών του ιδρύματος και τη χρηματοδότηση από τη Φάρμα Κουκάκη ΑΕ, προκηρύσσει μια πλήρη υποτροφία διετούς φοίτησης, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, στην ειδικότητα: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ*.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι έως 25 ετών και απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, θα κληθούν σε προσωπική ή τηλεφωνική συνέντευξη με τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών του Ι.ΙΕΚ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κύριος στόχος της συνέντευξης είναι να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Επιτροπής να διερευνήσουν περαιτέρω στοιχεία της προσωπικότητας, των προοπτικών και της καταλληλότητας των υποψηφίων. Η Επιτροπή Υποτροφιών μετά το πέρας και των συνεντεύξεων αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια με την καθορισμένη σειρά προτεραιότητας και ανακοινώνει άμεσα τις αποφάσεις της στους υποψηφίους.

Περισσότερες πληροφορίες στην προκήρυξη της υποτροφίας και τη σχετική αίτηση.

* Σημειώνεται ότι οι αποδέκτες των υποτροφιών μπορούν να επιλέξουν και να εγγραφούν σε εναλλακτικές συναφείς ειδικότητες όπως: «Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών» ή «Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων», εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων, ώστε να λειτουργήσουν οι ειδικότητες.

Who is who

IIEK Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το νέο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (Ι.ΙΕΚ) προσφέρει σπουδές σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα.

Ο σκοπός του είναι να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα, ώστε οι σπουδαστές να γνωρίσουν, κατανοήσουν και εφαρμόσουν καινοτόμες και ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής σε επίπεδο τελικού ποιοτικού προϊόντος αναπτύσσοντας, παράλληλα, περιβαλλοντική συνείδηση.

Η αποστολή του υλοποιείται με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων βιωματικών μεθόδων μάθησης στις εξαιρετικές εργαστηριακές υποδομές και πιλοτικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες, ικανές να διασφαλίσουν τη μελλοντική επαγγελματική του εξέλιξη.

Οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και παρέχουν πιστοποιημένο τίτλο σπουδών επιπέδου 5 κατόπιν εξετάσεων από το Υπουργείο Παιδείας (ΕΟΠΠΕΠ) σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Οι απόφοιτοι του Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δικαιούνται επιπλέον μοριοδότησης στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και στην ένταξή τους στα προγράμματα Νέων Αγροτών.

Φάρμα Κουκάκη ΑΕ. Η Φάρμα Κουκάκη Α.Ε. βρίσκεται σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον στους Κάτω Αποστόλους του Κιλκίς, στην καρδιά της ζώνης γάλακτος της κεντρικής Μακεδονίας.

Η επιχείρηση παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, έχοντας καθιερωθεί στην αγορά της βόρειας Ελλάδας ως παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Η εξαιρετική ποιότητα και γεύση των προϊόντων Φάρμα Κουκάκη έχει πιστοποιηθεί στον διαγωνισμό του κορυφαίου Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας iTQi, όπου η εταιρία έλαβε εξαιρετικές διακρίσεις στο σύνολο των προϊόντων που συμμετείχαν.

Σημαντικές βραβεύσεις  για την Φάρμα Κουκάκη έχουν έρθει και σε επίπεδο καινοτομίας προϊόντων στις μεγαλύτερες παγκοσμίως διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, Anuga στην Γερμανία και Sial στην Γαλλία.

Η επιχείρηση επιδιώκει ορθολογισμένη ανάπτυξη σε νέες περιοχές της χώρας μας, καθώς και στο εξωτερικό όπου έχει παρουσία σε 19 χώρες. Έχοντας ως γνώμονα την κάλυψη της ανάγκης των σύγχρονων καταναλωτών για υγεία, ευεξία, απόλαυση και ασφάλεια στη διατροφή τους, η Φάρμα Κουκάκη πλουτίζει καθημερινά το ελληνικό τραπέζι με προϊόντα όπως ολόφρεσκο γάλα, γάλα κακάο, γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμες, αριάνι, κεφίρ και φυσικούς χυμούς. Η Φάρμα Κουκάκη προχωράει σε χρηματοδότηση της υποτροφίας σπουδαστή στο I.IEK της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής καθώς βρίσκεται πάντα κοντά στην προσπάθεια αναβάθμισης των πρακτικών παραγωγής του κλάδου και βοηθάει τους νέουςνα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

02 July 2019
Banner
Banner