Πράσινο φως για τα αρδευτικά Ταυρωπού και Μιναγιώτικου φράγματος, ύψους €306 εκατ.

14 March 2022

Πράσινο φως για τα αρδευτικά Ταυρωπού και Μιναγιώτικου φράγματος, ύψους €306 εκατ.

Related Articles

Εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, δύο σημαντικά αρδευτικά έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», συνολικού προϋπολογισμού 306,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για:

  1. Την κατασκευή και λειτουργία αρδευτικών δικτύων στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας (164,2 εκατ. ευρώ).
  2. Την κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Μιναγιώτικου και του αρδευτικού δικτύου σε περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος στη Μεσσηνία (142 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, τα δύο παραπάνω αρδευτικά έργα κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας για τη στήριξη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και των οικονομιών τους.

Συγκεκριμένα, το υφιστάμενο αρδευτικό σύστημα στον Ταυρωπό της Καρδίτσας, είναι κατεστραμμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της πρόσφατης θεομηνίας.

Στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, θα καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για καλλιέργειες υψηλών αποδόσεων και θα αποκατασταθούν προβληματικά τμήματα υφιστάμενων αγροτικών οδών.

Με τα δύο αυτά έργα θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού, εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης και αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς μετά τη σύσκεψη δήλωσε: ««Ξεκινά η αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου. Μέσω υλοποίησης του προγράμματος «Ύδωρ 2.0», δρομολογούνται τα δύο πρώτα μεγάλα έργα που αφορούν στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και του Μιναγιώτικου Φράγματος. Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και στήριξης της ελληνικής παραγωγής».

Στη σύσκεψη, εκ μέρους του ΥπΑΑΤ, μετείχαν επίσης ο υφυπουργός κ. Γιώργος Στύλιος και ο ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

14 March 2022
Banner
Banner