Πώς άλλαξε η θύελλα της κρίσης την κυπριακή αγορά κρέατος

22 May 2017

Πώς άλλαξε η θύελλα της κρίσης την κυπριακή αγορά κρέατος

Ο μνημονιακός δρόμος τον οποίο αναγκάστηκε να περπατήσει και η Κύπρος, έχει τελειώσει, η χώρα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και συνεχίζει σήμερα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ποιο αποτύπωμα άφησε όμως στην κυπριακή αγορά κρέατος αυτή η κρίση; Οδηγός μας στην απάντηση αυτού του ερωτήματος, ο Ανδρέας Πούρος, διευθυντής της A&E Solutions Consultants Ltd, εταιρείας που παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνική υποστήριξη στον τομέα του κρέατος.

Ο Ανδρέας Πούρος, Διευθυντής της A&E Solutions Consultants Ltd

Ο Ανδρέας Πούρος, Διευθυντής της A&E Solutions Consultants Ltd

«Το μνημόνιο και όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Κύπρο έχει αλλάξει αρκετά την αγορά του κρέατος, όπως και τη νοοτροπία του καταναλωτή» επισημαίνει ο κ. Πούρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Meat News και η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «η οικονομική κρίση οδήγησε στο κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στον τομέα του κρέατος, όπως κτηνοτροφικές μονάδες κυρίως χοιροτροφίας, σφαγεία, εργαστήρια κοπής και επεξεργασίας και κρεοπωλεία. Αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, παλιά ήταν δυνατές με μεγάλο μερίδιο αγοράς, το οποίο τώρα έχει κατανεμηθεί στους ανταγωνιστές τους οι οποίοι είναι 2-3. Το 2016 και μετά παρατηρούνται κυρίως κάποιες νέες επενδύσεις σε εργοστάσια κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών και εργαστηρίων κοπής κρεάτων. Πρόκειται για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, εξαιρουμένων 1-2 οι οποίες είναι μεν οικογενειακές, αλλά μεγάλες επενδύσεις για την κυπριακή αγορά. Τα κρεοπωλεία πιστεύω θα μειωθούν περαιτέρω, αλλά αυτά τα οποία έχουν καθιερωθεί λόγω αλλαγής στην κουλτούρα τους και στον τρόπο προσέγγισης των νέων τάσεων και απαιτήσεων του καταναλωτή, σε διάφορες επαρχίες της Κύπρου, θα παραμείνουν ανταγωνιστικά και θα μπορούσαν να αυξήσουν κι άλλο τις πωλήσεις τους».

Διαβάστε ακόμη μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του Ανδρέα Πούρου, ποια είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά της αγοράς κρέατος στην Κύπρο, πώς κινούνται οι επιχειρήσεις μεταποίησης, ποιο είναι το επίπεδο του ανταγωνισμού, αλλά και ποιο το προφίλ και οι προτιμήσεις του Κύπριου καταναλωτή.

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Meat News που κυκλοφορεί.

22 May 2017
Banner
Banner