Μείωση του ποσοστού προμήθειας για πληρωμή μέσω POS ζητά από τις τράπεζες η ΠΟΚΚ

14 July 2020

Μείωση του ποσοστού προμήθειας για πληρωμή μέσω POS ζητά από τις τράπεζες η ΠΟΚΚ

Το θέμα του ποσοστού προμήθειας που χρεώνουν για τα POS οι τράπεζες, επαναφέρει η Ομοσπονδία των κρεοπωλών.

Συγκεκριμένα, με σημερινό επίσημο έγγραφο η ΠΟΚΚ απευθύνεται στις τράπεζες Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, καλώντας τις να μειώσουν δραστικά την προμήθεια των κρεοπωλών μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΠΟΚΚ.

Η Ομοσπονδία επικαλείται τις ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές μέσω καρτών, κατάσταση που εμπεδώθηκε και πήρε διαστάσεις στη διάρκεια του λοκντάουν λόγω κορωνοϊού, και αναφέρει ότι οι κρεοπώλες γίνονται αποδέκτες προσφορών από άλλες τράπεζες που προσφέρουν ένα ποσοστό προμήθειας 0,55% έως 0,65%.

Συνεπώς, απευθύνεται κατ’ αρχάς στις προαναφερθείσες τράπεζες με τις οποίες υπάρχει ήδη συνεργασία, ζητώντας τουλάχιστον εφάμιλλες ή και χαμηλότερες προσφορές.

Η επιστολή της ΠΟΚΚ προςτις τράπεζες Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώςέχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, παρακαλούμε να δεχτείτε μια σοβαρή μείωση στην προμήθεια των ήδη πελατών σας και ταυτόχρονα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών μας .

  Οι δυσκολίες που όλοι οι επαγγελματίες βιώνουν αυτές τις ημέρες λόγω του  covid-19  και οι σχεδόν υποχρεωτικές συναλλαγές των πελατών μας με χρεωστική-πιστωτική κάρτα, έχουν αυξήσει τον μέσο όρο των συναλλαγών στο 85-90% με χρήση πλαστικού χρήματος.

Θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένο το γεγονός ότι πρέπει πλέον να υπάρξει μείωση και από τη Τράπεζά σας του ποσοστού προμήθειας μέσω POS.

 Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών παραπόνων από μέλη μας τα οποία ακόμη αποδίδουν ποσοστό 0,9% ενώ δέχονται τηλεφωνικές προσφορές από άλλες συστημικές τράπεζες για ποσοστό 0,55% έως 0,65% ώστε να τους κάνουν πελάτες.

  Είναι υποχρέωσή μας να συνεννοηθούμε πρώτα μαζί σας ώστε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Επειδή όμως το κύριο μέλημα μας είναι να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των μελών του κλάδου μας σας εφιστούμε την προσοχή να λάβετε σοβαρά υπόψη τις προσφορές που έχουμε αρχικά ως μεμονωμένα μέλη από άλλες τράπεζες.

 Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών απαρτίζεται από περίπου 10.000 καταστήματα, με την αύξηση του πλαστικού χρήματος οι τζίροι αυτών είναι αυξανόμενοι, αν σας ενδιαφέρει η συνέχεια της συνεργασίας θα πρέπει να δώσετε τουλάχιστον εφάμιλλο ποσοστό των συναλλαγών και αν υπάρχει δυνατότητα ακόμη χαμηλότερο.

Ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε άμεσα την απάντηση σας.»

14 July 2020
Banner
Banner