ΠΟΚΚ προς τα ΜΜΕ: Αγνοείτε ότι παραμένουν ανοικτά και τα κρεοπωλεία εν μέσω lockdown;

09 November 2020

ΠΟΚΚ προς τα ΜΜΕ: Αγνοείτε ότι παραμένουν ανοικτά και τα κρεοπωλεία εν μέσω lockdown;

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών για το γεγονός ότι, σε πανελλαδικό επίπεδο, όποτε γίνεται στα μέσα ενημέρωσης μνεία των καταστημάτων που συνεχίζουν εν μέσω λοκντάουν τη δραστηριότητά τους, συνήθως αναφέρονται τα σούπερ μάρκετ.

Δίνεται έτσι μια λάθος εντύπωση, που αγγίζει τα όρια της παραπλάνησης, καθότι τα κρεοπωλεία, όπως και άλλα καταστήματα τροφίμων εξακολουθούν να είναι σε κανονική λειτουργία εξυπηρετώντας πλήρως το καταναλωτικό κοινό.

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΚΚ, σημειώνει ότι:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.) με 15.000 μέλη σε όλη την επικράτεια αποτελεί μέσω της λιανικής πώλησης τη βάση της αλυσίδας του κρέατος. Είναι ο κλάδος που συνδέει τον πρωτογενή τομέα της κτηνοτροφίας με τον καταναλωτή και παρόλα αυτά γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από  συναδέλφους και καταναλωτικό κοινό ότι για ακόμα μια φορά δε γίνεται σαφής μνεία για τη λειτουργία των Κρεοπωλείων. Απαξιώνεται για ακόμα μια φορά ο κλάδος μας και μοιραία οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό ενόψει των συνθηκών της αγοράς, της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων μας τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις υπολειτουργούν ή παραμένουν αδρανή.

Τα μέλη της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη αναφοράς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη λειτουργία των κρεοπωλείων και των καταστημάτων τροφίμων γενικότερα».

Το ίδιο φαινόμενο είχαν παρατηρήσει οι κρεοπώλες και στη διάρκεια του προηγούμενου λοκντάουν, την άνοιξη. Τότε είχε επίσης διαμαρτυρηθεί η ΠΟΚΚ, η οποία στη σημερινή της ανακοίνωση υπογραμμίζει επιπλέον ότι «είναι αδικαιολόγητη, για 2η φορά, η μη αναφορά σε ένα κλάδο επαγγελματιών ο οποίος τροφοδοτεί  με όλες του τις δυνάμεις την ελληνική οικονομία. Όλο αυτό το διάστημα παρά τις αντιξοότητες και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας δεν έπαψε να εξυπηρετεί με ευσυνειδησία και συνέπεια τον φίλο καταναλωτή».  

«Παρακαλούμε, λοιπόν, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως κάνουν μνεία ότι παραμένουν ανοιχτά και τα κρεοπωλεία και μην ωθούν τον καταναλωτή στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολυεθνικού ενδιαφέροντος. Παραμένουν ανοικτά σε κάθε συνοικία, πόλη ή χωριό και όλα τα καταστήματα πώλησης αγαθών» καταλήγει η ανακοίνωση.

09 November 2020
Banner
Banner