ΠΟΚΚ: Καταγγέλλει την αντιδεοντολογική παρουσίαση της εορταστικής αγοράς κρέατος από τα κανάλια

20 December 2021

ΠΟΚΚ: Καταγγέλλει την αντιδεοντολογική παρουσίαση της εορταστικής αγοράς κρέατος από τα κανάλια

Την έντονη διαφωνία της για την προβολή των τιμών πώλησης του κρέατος στη λιανική, όπως αυτή παρουσιάζεται στα κανάλια και τις φετινές γιορτές, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών.

Η ΠΟΚΚ μάλιστα κάνει λόγο για «απαράδεκτο και αντιδημοσιογραφικό τρόπο» αναφοράς μόνο στην τιμή πώλησης, που αποκρύπτει θέματα ποιότητας και προέλευσης, αποπροσανατολίζοντας τον καταναλωτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Τα μέλη της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών εκφράζουν  τη δυσαρέσκειά τους για τον απαράδεκτο και αντί-δημοσιογραφικό τρόπο που παρουσιάζουν- προβάλλουν κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί  την κίνηση της αγοράς κρέατος με αφορμή την κορύφωσης της εορταστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικά γίνεται εκτενής αναφορά της τιμής πώλησης κρέατος σε μεμονωμένα σημεία πώλησης απαξιώνοντας τους απανταχού καταστηματάρχες κρεοπώλες. Θεωρούμε πως η μονομερής αυτή διάκριση έχει ως αντίκτυπο όχι μόνο την υποβάθμιση και την οικονομική τελμάτωση όχι μόνο του κλάδου μας αλλά και των κτηνοτρόφων τους οποίους αντιπροσωπεύουμε.

Είναι αντιδεοντολογικό, δια της ισχύος  της πανελλήνιας εμβέλειας, να γίνεται αναφορά μόνο στην τιμή πώλησης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις  αγγίζει τα όρια του εξευτελισμού, χωρίς να εξετάζεται η προμήθεια των κρεάτων με σημάνσεις προέλευσης και ποιότητας. 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω καταγγέλλουμε τον τρόπο παρουσίασης, διότι τέτοιου είδους πρακτικές αποπροσανατολίζουν το καταναλωτικό κοινό και σας επισείουμε την προσοχή ελπίζοντας πως θα λάβετε μέτρα στα πλαίσια της διατήρησης του υγιούς ανταγωνισμού και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς ενόψει των εορτών.

20 December 2021
Banner
Banner