ΠΟΚΚ: Αναμονή για την εφαρμογή της ταμειακής

29 May 2018

ΠΟΚΚ: Αναμονή για την εφαρμογή της ταμειακής

Στάση αναμονής κρατούν οι κρεοπώλες στο μέτρο της αναγραφής προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο 37ο Συνέδριο της ΠΟΚΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Κυριακή 27 Μαΐου.

Το θέμα της ταμειακής, όπως άλλωστε αναμενόταν, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις συζητήσεις του Συνεδρίου. Ως γνωστό, η ΠΟΚΚ έχει καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της εφαρμοστικής ΚΥΑ και αναμένεται δικάσιμος. Παράλληλα έχει κατατεθεί, όπως ανακοινώθηκε στο Συνέδριο και αίτηση αναστολής της απόφασης αυτής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση του τμήματος αναστολών αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Λογικά και το προεδρείο της ΠΟΚΚ συνέστησε αναμονή.

Δεύτερο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στο Συνέδριο ήταν η σχέση της Ομοσπονδίας με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και η απόφαση αποχώρησης από αυτήν. Σημαντική η παρατήρηση ότι δεν έγινε κατορθωτό να έρθει ο κλάδος των κρεοπωλών πιο κοντά με τους κτηνοτρόφους, ενώ αρκετοί ομιλητές επεσήμαναν ζητήματα παρατυπιών και κακών χειρισμών στην ΕΔΟΚ.

Στο Συνέδριο τέθηκαν δυο ακόμα προτάσεις από σωματεία – μέλη. Η μια αφορά την προβολή του κλάδου με πανελλαδική καμπάνια και κατατέθηκε από το Σωματείο των Σερρών, το οποίο έχει επιμεληθεί το δημιουργικό μιας αφίσας που παρουσιάσθηκε στο σώμα. Η δεύτερη πρόταση έγινε από τον Σύνδεσμο του Πειραιά και αφορά διαμαρτυρία για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται ο κλάδος κατά τις εορταστικές περιόδους.

Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητήριου Μαγνησίας και το τοπικό Σωματείο Κρεοπωλών αποδείχθηκε άψογος διοργανωτής φροντίζοντας για τη διεξαγωγή των εργασιών του, αλλά και για όλη τη φιλοξενία συνέδρων και συνοδών. Οι εργασίες του Συνεδρίου, παρά τις εντάσεις, διεξήχθησαν σε κλίμα συναδελφικότητας και με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα. Αναμένεται το ψήφισμα του Συνεδρίου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και συνοψίζει τα αιτήματα του κλάδου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί στο τεύχος Ιουνίου του Meat News.

29 May 2018
Banner
Banner