Ποιο σχέδιο εξετάζει το ΥΠΑΑΤ για την απλοποίηση στην αδειοδότηση των στάβλων

09 January 2017

Ποιο σχέδιο εξετάζει το ΥΠΑΑΤ για την απλοποίηση στην αδειοδότηση των στάβλων

Τη γενική λογική της απλοποίησης στην αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει βάλει μπροστά ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. Όπως ο ίδιος δηλώνει, η λογική είναι τα πράγματα λειτουργήσουν αντίστροφα από ό,τι μέχρι σήμερα. Όπως ο ίδιος ανέφερε χθες, παρευρισκόμενος στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος», είχε πολύ πρόσφατα σχετική συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου με την οποία συμφώνησαν απόλυτα στον τρόπο που σκέφτονται να προχωρήσει η απλοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι στο θέμα αυτό δύο είναι τα πιο δύσκολα και χρονοβόρα σημεία: η αρχαιολογική υπηρεσία και το δασαρχείο. Για το μεν πρώτο, ο αν. υπουργός σημειώνει ότι μπορεί η αρμόδια υπηρεσία να δώσει χάρτες που να αποτυπώνουν πού υπάρχουν αρχαία, πού υπάρχουν υπόνοιες για ύπαρξη αρχαίων και πού όχι. «Εκεί όπου δεν υπάρχουν υπόνοιες, στα πρανή, στα βουνά, εκεί όπου αν υπήρχε αρχαίο θα φαινόταν, να προχωρά άμεσα η αδειοδότηση. Εκεί που υπάρχει υπόνοια, να μας δώσουν κάποιες προδιαγραφές τυποποιημένες, αφού για τις σταβλικές εγκαταστάσεις οι κτηνοτρόφοι δεν χρειάζεται να κάνουν θεμέλια», λέει χαρακτηριστικά ο αν. υπουργός. Καλή διάθεση για επίλυση του θέματος διαπιστώνει ο κ. Τσιρώνης και από τη Διεύθυνση Δασών, συνεπώς βλέπει ότι σε ένα με ενάμιση μήνα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει μια τελική ρύθμιση για την απλοποίηση της αδειοδότησης, σύμφωνα με τη λογική «όχι να πρέπει να πάρεις το χαρτί του δασαρχείου, ή το χαρτί της αρχαιολογίας, αλλά αντίστροφα. Εάν δεν σου δώσουν αρνητική απάντηση για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, αν δεν υπάρχει αντίρρηση και ειδικοί όροι, να παίρνεις την άδεια, να μη χρειάζεται πράξη χαρακτηρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.

Στο θέμα των αδειοδοτήσεων των σταβλικών εγκαταστάσεων αναφέρεται ο κ. Τσιρώνης και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Meat News και δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου.

 

09 January 2017
Banner
Banner