ΠΟΓΕΔΥ: Το απόλυτο χάος στην καταβολή μισθωμάτων για τους επιλέξιμους βοσκότοπους

28 June 2017

ΠΟΓΕΔΥ: Το απόλυτο χάος στην καταβολή μισθωμάτων για τους επιλέξιμους βοσκότοπους

Δύο μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής των μισθωμάτων για το έτος 2016, ελάχιστοι είναι οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι γνωρίζουν πού… βόσκησαν τα ζώα τους το 2016, αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι Γεωτεχνικοί του Δημοσίου. Ακόμη μικρότερο είναι το ποσοστό εκείνων που κατέβαλαν τα προβλεπόμενα τέλη-μισθώματα, λέει η ΠΟΓΕΔΥ, που καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να αναστείλει άμεσα τη διαδικασία καταβολής των μισθωμάτων για τους βοσκοτόπους, και να την αναμορφώσει ριζικά.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Είναι προφανές πλέον σε όλους όσους έχουν στοιχειώδη γνώση και λογική ότι στην περίπτωση της κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας μας και κυρίως στη διαδικασία καταβολής των τελών-μισθωμάτων επικρατεί ο απόλυτος παραλογισμός.

Σήμερα 28-6-2017, δύο μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας καταβολής των μισθωμάτων για το έτος 2016, απειροελάχιστο ποσοστό κτηνοτρόφων της χώρας μας έχει κατορθώσει να ενημερωθεί που είναι επιτέλους οι βοσκότοποι που «βόσκησε»(!!!) τα ζώα του το 2016 και ακόμη μικρότερο ποσοστό κατέβαλε τα προβλεπόμενα τέλη - μισθώματα με την παράλογη διαδικασία που έχουμε ήδη καταγγείλει με την 1087/2-6-2017 δημόσια επιστολή μας.

Οι κτηνοτρόφοι και οι υπάλληλοι των Δήμων και Περιφερειών της Χώρας παραζαλισμένοι προσπαθούν να βγάλουν κάποια άκρη και να εφαρμόσουν μία άκρως «εκδικητική» και στα όρια της διαστροφής διαδικασία.

Σαν να μην έφθαναν όλα τα ανωτέρω, η ΚΕΔΕ -στο παρά πέντε κυριολεκτικά- με την 473η / 22-6-2017 απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε ουσιαστικά να «παγώσει» την διαδικασία, να επιστρέψει τις καταστάσεις στις οικείες ΔΑΟΚ της χώρας αλλά ζητά και να επιστραφούν τα όποια καταβληθέντα μισθώματα. Κάποιοι Δήμοι –όπως ένας παραμεθόριος Δήμος της Κεντρικής Μακεδονίας- πήραν περίεργες πρωτοβουλίες και από μόνοι τους αποφάσισαν όχι να επιστρέψουν τις καταστάσεις στις οικείες ΔΑΟΚ, αλλά να τις στείλουν στις ΔΑΟΚ προέλευσης των κτηνοτρόφων προκειμένου αυτές να ειδοποιήσουν τους κτηνοτρόφους, ενώ σε κάποιους άλλους Δήμους η διαδικασία προχωράει με αργούς ρυθμούς όπως προαναφέραμε.

Με λίγα λόγια η διαδικασία ουσιαστικά έχει καταρρεύσει με τους κινδύνους για ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές στους κτηνοτρόφους και στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να είναι προ των πυλών.

Κάνουμε τελευταία έκκληση στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ να παρέμβει, αναστέλλοντας άμεσα την διαδικασία καταβολής των μισθωμάτων για τους βοσκοτόπους, και να την αναμορφώσει ριζικά».

28 June 2017
Banner