ΠΟΓΕΔΥ: Στο ΥΠΑΑΤ η ευθύνη για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης

12 June 2019

ΠΟΓΕΔΥ: Στο ΥΠΑΑΤ η ευθύνη για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης

Story Highlights

  • «Αιτία της μη ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων δεν είναι η ολιγωρία των Συναδέλφων αλλά η απροθυμία της Διαχειριστικής του ΥπΑΑΤ να λάβει οριστική απόφαση σχετικά με το εύλογο κόστος προμήθειας γεωργικών μηχανημάτων»

Related Articles

Για το πρόβλημα και τις αιτίες στις οποίες οφείλεται η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Οανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων – ΠΟΓΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει μηνύματα από αξιολογητές των Σχεδίων Βελτίωσης σχετικά με την αδυναμία των τελευταίων να οριστικοποιήσουν τις αξιολογήσεις των σχεδίων στο πληροφοριακό  σύστημα που προβλέπεται γι’ αυτή την περίπτωση. «Αιτία της μη ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων δεν είναι η ολιγωρία των Συναδέλφων αλλά η απροθυμία της Διαχειριστικής του ΥπΑΑΤ να λάβει οριστική απόφαση σχετικά με το εύλογο κόστος προμήθειας γεωργικών μηχανημάτων» εξηγεί η Ομοσπονδία σημειώνοντας ότι οι αξιολογητές αδυνατούν να βαθμολογήσουν το κριτήριο αυτό και επομένως να ολοκληρώσουν τις αξιολογήσεις των φακέλων.

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι το ΥπΑΑΤ όφειλε να βάλει στοιχειώδη τάξη στο θέμα της ενιαίας και εύλογης τιμολόγησης των γεωργικών μηχανημάτων. «Αυτό θα έπρεπε να είχε αποτελέσει βασική πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας της Διαχειριστικής του ΥπΑΑΤ προτού φτάσουμε στο παρά πέντε».

Η προθεσμία για την αξιολόγηση των φακέλων που βρίσκονται στις ΔΑΟΚ λήγει στο τέλος Ιουνίου «και για να μην υπάρξει περίπτωση να κατηγορηθούν οι Συνάδελφοι για ολιγωρία, καλούμε έστω και αυτή την στιγμή την πολιτική ηγεσία της Διαχειριστικής του ΥπΑΑΤ να πάρει την ευθύνη των αποφάσεων προκειμένου να μπορέσουν επιτέλους οι Συνάδελφοι να ολοκληρώσουν την ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος. Προφανώς για την όποια καθυστέρηση προκληθεί πέρα της 30-6-2019 θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη τροποποίηση που να δίνει παράταση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αμοιβή των αξιολογητών η οποία με τα τώρα ισχύοντα μπορεί να καταβληθεί για φακέλους που θα οριστικοποιηθούν στο σύστημα έως το τέλος του μήνα» διευκρινίζει η ΠΟΓΕΔΥ και καταλήγει: «Οι επερχόμενες εκλογές ελπίζουμε ότι δεν θα αποτελέσουν άλλοθι για την αποφυγή ανάληψης ευθυνών εκ μέρους των ιθυνόντων της Διαχειριστικής αρχής του ΥπΑΑΤ».

12 June 2019
Banner
Banner