ΠΟΓΕΔΥ προς Υπουργείο Παιδείας: Μαθηματικοί και πληροφορικάριοι θα καθορίσουν τα της αγροδιατροφής;

07 September 2016

ΠΟΓΕΔΥ προς Υπουργείο Παιδείας: Μαθηματικοί και πληροφορικάριοι θα καθορίσουν τα της αγροδιατροφής;

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων - ΠΟΓΕΔΥ επειδή οι γεωτεχνικοί αγνοήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο στο πλαίσιο δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 προωθεί τη «Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης», ένας τομέας προτεραιότητας της οποίας αφορά την Αγροδιατροφή & Γεωργία.

Οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου υποστηρίζουν ότι αν μιλάμε για «έξυπνη στρατηγική», η πρώτη «έξυπνη» ενέργεια που θα έπρεπε να κάνει κάποιος θα ήταν να συγκεντρώσει τους ειδικούς και τους αρμόδιους για το συγκεκριμένο θέμα. «Κάθε άλλη ενέργεια δεν είναι έξυπνη», υποστηρίζει η ΠΟΓΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, όπου και σημειώνει ότι «στην Επιτροπή όμως που συγκροτήθηκε, Πρόεδρος είναι υπάλληλος της ΓΓΕΤ (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας) και Συντονιστής είναι Μαθηματικός, ενώ Μέλη της είναι της Πληροφορικής. Αντί λοιπόν να δημιουργηθεί μία δομή με Γεωτεχνικούς που θα λαμβάνει υπόψη τις γνώσεις και τις εισηγήσεις των καθ’ ύλην αρμόδιων και ειδικών επιστημόνων, αυτοί προτίθενται να αποφασίζουν μόνοι τους».

Επειδή από όλα αυτά απουσιάζουν οι Γεωτεχνικοί και οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΑΑΤ, «προειδοποιούμε και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ρυθμίσει οριστικά και ξεκάθαρα τα του θέματος της (μεταλυκειακής) Αγροτικής Εκπαίδευσης, με έναν τρόπο ώστε να ωφεληθούν τα μέγιστα οι Αγρότες, και ο Αγροτικός Τομέας και η Εθνική οικονομία και να αφήσει το ΥΠΑΑΤ, τους αρμόδιους φορείς του και τους Γεωτεχνικούς να επιτελέσουν το έργο τους που είναι η εφαρμογή, η έρευνα κλπ. Έτσι θα είναι ωφέλιμοι στο κράτος και όχι αρεστοί στους κολλητούς» καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

07 September 2016
Banner
Banner