Αντίδραση και “καρφιά” ΠΟΓΕΔΥ για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΟΚΑΑ

09 January 2020

Αντίδραση και “καρφιά” ΠΟΓΕΔΥ για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΟΚΑΑ

Τη διαμαρτυρία της εκφράζει δημόσια η Ομοσπονδία των Γεωτεχνικών του Δημοσίου, επειδή στη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΟΚΑΑ δεν υπάρχει συμμετοχή Γεωτεχνικού, εκπροσώπου του ΥΠΑΑΤ.

Η ΠΟΓΕΔΥ θεωρεί αστοχία το γεγονός ότι σε έναν Δημόσιο Οργανισμό κοινής ωφελείας που έχει κύριο σκοπό την τροφοδοσία του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού με προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής (νωπά φρούτα, λαχανικά, κρέατα, αλιεύματα) απουσιάζει εκπρόσωπος του κατ’ εξοχήν αρμόδιου (και επιβλέποντος) Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:

Με ιδιαίτερη και δυσάρεστη έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι στη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας για πρώτη φορά, απουσιάζει εκπρόσωπος-Γεωτεχνικός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Αποτελεί απορίας άξιον το γεγονός πώς σε ένα Δημόσιο Οργανισμό κοινής ωφελείας που έχει ως κύριο σκοπό την τροφοδοσία του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού με προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής (νωπά φρούτα, λαχανικά, κρέατα, αλιεύματα) να απουσιάζει εκπρόσωπος του κατεξοχήν αρμόδιου και επιβλέποντος! Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο ΟΚΑΑ ΑΕ διαχειρίζεται -σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με το ΥΠΑΑΤ- και τις 10 ιχθυόσκαλες της χώρας, με το μεγαλύτερο μάλιστα τμήμα των εσόδων  του και αντίστοιχα της κερδοφορίας του να προέρχεται από αυτές.Ίσως εκεί στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών & Περιουσίας (τον μοναδικό μέτοχο του ΟΚΑΑ) να θεωρούν ότι όλοι οι Δημόσιοι Οργανισμοί μπορούν να διοικηθούν μόνο από managers με μοναδικό προσόν την προϋπηρεσία τους (αποτυχημένη κατά πολλούς!) σε ιδιωτικές εταιρίες.

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι πολύ γρήγορα θα διαψευσθούν οικτρά. Οι Δημόσιοι Οργανισμοί αποτελούν ιδιοκτησία μόνο του ελληνικού λαού και ως έτσι θα πρέπει να διαχειρίζονται. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν, τόση μικρότερη ζημιά θα επιφέρουν.

Τους καλούμε λοιπόν να επανορθώσουν τάχιστα την αστοχία τους για το καλό του Οργανισμού όσο και του γενικότερου Δημόσιου συμφέροντος. Σε αντίθετη περίπτωση –που το απευχόμαστε– θα είναι υπεύθυνοι των επιλογών τους.

09 January 2020
Banner
Banner