Κλειστό κλαμπ αποσπασμένων και αποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών καταγγέλλει η ΠΟΓΕΔΥ

12 April 2021

Κλειστό κλαμπ αποσπασμένων και αποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών καταγγέλλει η ΠΟΓΕΔΥ

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Γεωτεχνικών του Δημοσίου καταγγέλλει την κυβερνητική μεθόδευση για την περαιτέρω αποστελέχωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του συνόλου των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Κυβέρνησης (Υπουργείων και Ο.Τ.Α.), με αφορμή το άρθρο 61 του υπό συζήτηση στις Επιτροπές Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο επιχειρείται επαναπόσπαση συγκεκριμένων Γεωτεχνικών προς τις Διαχειριστικές της ΜΟΔ του Υπουργείου Ανάπτυξης.

«Είναι προφανές ότι η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί την περαιτέρω αποστελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών ανακυκλώνοντας τους ίδιους εργαζομένους με αποσπάσεις προς την ΜΟΔ» αναφέρει η ανακοίνωση, και σημειώνει:

  • 50 Γεωτεχνικοί παραμένουν αποσπασμένοι σε Διαχειριστικές του Υπουργείου Ανάπτυξης την ίδια στιγμή που οι Υπηρεσίες του Υπουργείου παρουσιάζουν κενά που στην πραγματικότητα ανέρχονται σε πάνω από το 1/3 των Οργανικών θέσεων. Επιπλέον στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες των Περιφερειών και ιδιαίτερα στις θέσεις Κτηνιάτρων τα κενά ξεπερνούν το 50% και σε ορισμένους Νομούς φτάνουν το 80%.
  • Στις Διαχειριστικές υπάρχουν Γεωτεχνικοί του Υπουργείου που παραμένουν αποσπασμένοι για πάνω από 15 χρόνια, στερώντας έτσι το Υπουργείο από πολύτιμο και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό και δημιουργώντας ερωτηματικά για το κλειστό σύστημα αποσπάσεων που δημιουργείται, την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είχε αποφασίσει να επαναφέρει ευνοϊκές μισθολογικές ρυθμίσεις μόνο για την ΜΟΔ Α.Ε.

Κατόπιν των παραπάνω, η ΠΟΓΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση:

  • Να αποσύρει την διάταξη δημιουργίας κλειστού κλαμπ αποσπασμένων στην ΜΟΔ, με τις ευνοϊκές μισθολογικές διατάξεις (επιμίσθια).
  • Να προχωρήσει σε αντικατάσταση της υπό συζήτηση διάταξης δίνοντας ισότιμη δυνατότητα άμεσης απόσπασης (με σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης) σε όσους ενδιαφέρονται να μεταφερθούν στην ΜΟΔ του Υπουργείου Ανάπτυξης.
  • Να αυξήσει τις Οργανικές Θέσεις Γεωτεχνικών του Υπ.Α.Α.Τ. και των υπόλοιπων Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε αριθμό ίσο με αυτόν των μόνιμα αποσπασμένων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και να προχωρήσει σε οικειοθελή μετάταξη όλων των Συναδέλφων που παραμένουν για πάνω από δέκα χρόνια στις Διαχειριστικές, καταλαμβάνοντας και στερώντας ταυτόχρονα Οργανικές Θέσεις στην Γενική Κυβέρνηση. Οι θέσεις που στερείται το Υπ.Α.Α.Τ. για πάνω από δέκα χρόνια είναι πολύτιμες και θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών.

«Αν δεν το έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, το Γεωτεχνικό Υπ.Α.Α.Τ. οδηγείται νομοτελειακά σε αδυναμία λειτουργίας. Ο Υπουργός κ. Σ. Λιβανός θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι πολιτική χωρίς Υπουργείο δεν υπάρχει. Διαφορετικά ας συνεχίσει με τις συνταγές ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΔ και τόσα άλλα.

Οι επιτυχίες στην κατανομή των άμεσων ενισχύσεων (βλέπε βοσκοτόπια), στους ελέγχους στο γάλα (βλέπε φέτα), στην απορροφητικότητα των μέτρων του ΠΑΑ αποτελούν εγγύηση για το μέλλον. Πολιτική χωρίς τομές δεν γίνεται, ο πολιτικός κουμπαράς γεμίζει από τους πολλούς, ας το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί Προϊστάμενοι του Υπ.Α.Α.Τ. και της κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

12 April 2021
Banner
Banner