Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών

27 January 2017

Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών

Μάλλον δεν αρκούσε η κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για να καθησυχάσει τον αγροτικό κόσμο για την επιβίωσή του στα χρόνια που έρχονται. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν μέχρι στιγμής οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σε πολλές περιοχές της χώρας, αν και αυτό θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων.

Από την Τετάρτη οι αγρότες των Σερρών συγκεντρώνονται στη διασταύρωση του Λευκώνα και επιδιώκουν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παρά την προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να τους ανακόψουν.

Από αύριο εξάλλου αναμένεται να στηθεί το μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων, στο Κιλκίς ετοιμάζεται το μπλόκο στην είσοδο της πόλης, στη Χαλκιδική συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στην Τρίγλια, στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας συγκεντρώνονται τρακτέρ, και εν γένει φαίνεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία η ένταση ανεβαίνει, ενώ φαίνεται σίγουρο ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, κατά την έναρξη της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Ζοοtechnia, στις 2 Φεβρουαρίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη οι αγρότες θα πάρουν τις επόμενες ημέρες αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσουν, ενώ στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να στηθούν μπλόκα από την προσεχή Δευτέρα, με πρώτο το μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο μεταξύ, κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα παραμένει η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Νίκαια, αφού από την Πέμπτη βρίσκονται εκεί τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Αντιφατικό είναι το κλίμα νοτιότερα, καθώς την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν προσωρινά οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, ενώ αντίθετα οι αγρότες της Αιγιάλειας θα συνεχίσουν τον καθημερινό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Στην Αιτωλοακαρνανία ετοιμάζονται για μπλόκα, ενώ στην Ηλεία θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

27 January 2017
Banner
Banner