Πιθανή παράταση στις προθεσμίες για τις αλλαγές στους συνεταιρισμούς

25 April 2017

Πιθανή παράταση στις προθεσμίες για τις αλλαγές στους συνεταιρισμούς

Το θέμα της παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία (η 28η Απριλίου) για τις καταστατικές αλλαγές στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4384/2016), θα εξετάσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, το θέμα θα εξεταστεί εντός της εβδομάδας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφέρειας Θεσσαλίας Κ. Νούσιος, ανέφερε ότι οι αγρότες δεν ήταν επί της ουσίας ενήμεροι σε βάθος για τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν από τη νέα νομοθεσία. Για παράδειγμα πουλώντας ένας αγρότης τα προϊόντα του μέσω του νέου Συνεταιρισμού επιβαρύνεται με ΦΠΑ 13% ενώ αν τα πουλήσει μόνος του ο ΦΠΑ είναι μεγαλύτερος κατά 9 – 10 μονάδες, επεσήμανε ο κ. Νούσιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι από την έρευνα που έχει κάνει, οι αγρότες έδειξαν να μην γνωρίζουν και τι θα γίνουν τα πάγια περιουσιακά στοιχεία των Συνεταιρισμών που λειτουργούσαν και είχαν στο παρελθόν δραστηριότητα, χωρίς να αποτελούν μια απλή «σφραγίδα», όπως γινόταν σε άλλες περιπτώσεις.

25 April 2017
Banner
Banner