Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

25 August 2020

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες Δευτέρα 24/8 στο βουστάσιο του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προχώρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο campus του ιδρύματος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 14:00, στο χώρο όπου φυλάσσεται το άχυρο. Η κινητοποίηση της πυρασφάλειας της Σχολής ήταν άμεση, ενώ στο χώρο της πυρκαγιάς προσέτρεξαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές και έσβησε πριν προλάβει να επεκταθεί σε άλλες γειτονικές εγκαταστάσεις. Καθώς επρόκειτο για άχυρο, ο καπνός υπήρχε στο σημείο για αρκετή ώρα, χωρίς όμως να τίθεται θέμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

«Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη γρήγορη και κυρίως αποτελεσματική επέμβασή της. Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» αναφέρει σε σχετική ενημέρωση η Σχολή.

25 August 2020
Banner
Banner