Παν. Ανούσος: «Έρχονται πελάτες και ζητούν 2 ευρώ κιμά»

22 January 2017

Παν. Ανούσος: «Έρχονται πελάτες και ζητούν 2 ευρώ κιμά»

Στις οικονομικές δυσχέρειες του Έλληνα καταναλωτή αναφέρεται ο πρόεδρος των κρεοπωλών Σπάρτης και Περιχώρων, σε συνέντευξή του την οποία φιλοξενεί το τεύχος Ιανουαρίου του Meat News. Όπως λέει ο Παναγιώτης Ανούσος, η συγκυρία στρέφει τον καταναλωτή στο φθηνότερο. «Όταν προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην με τεράστιες οικονομίες, θα κοιτάξει να αγοράσει το πιο φθηνό κρέας. Βέβαια, παρά την οικονομική κρίση, υπάρχει ένα ποσοστό καταναλωτών που αναζητούν που αναζητούν το ποιοτικό κρέας ανεξαρτήτως τιμής και απευθύνονται στον παραδοσιακό κρεοπώλη. Όμως τα τελευταία χρόνια βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά όταν πελάτες μάς ζητούν δυο ευρώ κιμά, ή πέντε φτερούγες κι ας ξέρουμε ότι έχουν πολυμελείς οικογένειες».

Επιπλέον στη συνέντευξη ο κ. Ανούσος αναφέρεται και στην κατάσταση του κτηνοτροφικού κλάδου. «Βλέπουμε τα τεράστια ποσοστά εισαγόμενου κρέατος και αναρωτιόμαστε πού θα πάει αυτό. Ο νομός μας είναο κτηνοτροφικός και μάλιστα ο πληθυσμός των αιγοπροβάτων είναι πολλαπλάσιος από τον πληθυσμό των κατοίκων. Πώς θα παραμείνουν όμως οι άνθρωποι στην παραγωγοί όταν βλέπουν αυτές τις τιμές, αλλά και τον τρόπο διακίνησης των κρεάτων. Αν και το θέμα είναι στα χέρια των πολιτικών, μας αφορά και εμάς που στηρίζουμε την ελληνική κτηνοτροφία», λέει ο Παναγιώτης Ανούσος, ενώ μιλώντας για τη δράση της Ομοσπονδίας των Κρεοπωλών, λέει ότι θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη δυναμική. «Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να κινηθεί πιο δυναμικά, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι ότι λειτουργεί σαν μια καλή παρέα»…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο τεύχος Ιανουαρίου του Meat News που κυκλοφορεί.

22 January 2017
Banner
Banner