Στους φιναλίστ για τον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας η Αστική Πτηνοτροφία

22 January 2019

Στους φιναλίστ για τον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας η Αστική Πτηνοτροφία

Η Αστική Πτηνοτροφία ήταν φέτος μία εκ των κοινωνικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο και θα διεκδικήσουν φέτος την μία ελληνική θέση στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture. Ο λόγος για τον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, ήταν δεκάδες οι συμμετοχές από την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι το Skoll Center, ο διεθνής φορέας επιχειρηματικής αξιολόγησης, ξεχώρισε τέσσερις κοινωνικές επιχειρήσεις, μία εκ των οποίων θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό, διεκδικώντας ανάμεσα σε 20 χώρες μέρος της χρηματοδότησης του 1 εκατ. δολ.

Η Αστική Πτηνοτροφία (Urban Poultry Farming IKE) είναι ένα εμπορικό μοντέλο αστικής γεωργίας που επιτρέπει την εξ αποστάσεως εκτροφή πουλερικών για κρεοπαραγωγή και αβγοπαραγωγή από αστούς και επιχειρήσεις, εστιάζοντας σε τρία κοινωνικά θέματα: Βιωσιμότητα της Γεωργίας, Ανεργία και Αστικοποίηση. Σκοπός του προγράμματος είναι να επωφεληθούν οι συμμετέχοντες από υγιεινά προϊόντα παραγόμενα με βέλτιστες πρακτικές εκτροφής όπως η καλή μεταχείριση των πτηνών και το επιλεγμένο σιτηρέσιο που περιλαμβάνει αρωματικά φυτά για τη φυσιολογική ανάπτυξή τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διατροφικά συνειδητοποιημένους καταναλωτές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγή κρέατος πουλερικών και αυγών που καταναλώνουν, και σε τοπικές επιχειρήσεις εστίασης ή εμπορίας νωπού κρέατος που επιθυμούν να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους.

Οι άλλες τρεις ελληνικές συμμετοχές που θα διεκδικήσουν την ελληνική θέση στον παγκόσμιο τελικό είναι οι:

Epanekkinisis, με κύριο αντικείμενο την εξασφάλιση φορητών υπολογιστών σε μαθητές μέσω δωρεών από εταιρίες, την επισκευή και επαναχρησιμοποίηση παλαιών υπολογιστών και την προσφορά γνώσης και εργασιακής εμπειρίας μέσω αυτών των προγραμμάτων.

Ingredio, μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία ο καταναλωτής ενημερώνεται για την πιθανή επικινδυνότητα των χημικών συστατικών που περιέχονται στο προϊόν, απλά σκανάροντας τη φωτογραφία τους από τη συσκευασία.

Paths of Greece, μία επιχείρηση που σε συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό, δημιουργεί δίκτυα πεζοπορικών διαδρομών σε περιοχές της Ελλάδας, επιτυγχάνοντας έτσι την οικονομική και κοινωνική ευμάρεια της τοπικής κοινωνίας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Η μία εκ των τεσσάρων επιχειρήσεων θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Άμστερνταμ τον Μάιο.

22 January 2019
Banner