Όλα έτοιμα στο σφαγείο της Κάσου για την έναρξη λειτουργίας

02 March 2018

Όλα έτοιμα στο σφαγείο της Κάσου για την έναρξη λειτουργίας

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε χθες το σφαγείο της Κάσου, ένα έργο που δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το 2000 και ολοκλήρωσε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Το σφαγείο πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά εντός του τρέχοντος μηνός, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του, σύμφωνα με την νέα νομοθεσία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Κάσο βρέθηκε κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής, προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και ταυτόχρονα να ενημερώσει για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπισή τους. Στο νησί μετέβησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Θωμάς Σωτρίλλης, ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, Γιάννης Μηνατσής, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα, Στέργος Στάγκας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΝΑΙ, Ηλίας Οικονομίδης και ο κτηνίατρος του Επαρχείου Καρπάθου – Κάσου, Γιώργος Βιντιάδης.

Χθες το πρωί επισκέφθηκαν το σφαγείο, το οποίο παρουσία πολλών κτηνοτρόφων και του αρμοδίου για θέματα πρωτογενή τομέα του Δήμου Κάσου, Δημήτρη Φραγκούλη, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησής του. Κατά τη δοκιμαστική λειτουργία κατεγράφησαν όλα τα δεδομένα, προκειμένου η σχετική έκθεση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας να διαβιβαστεί άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η οποία αναμένεται σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών, ώστε το σφαγείο να τεθεί σε κανονική λειτουργία.

Σημειώνουμε ότι προ ολίγων ημερών, στην αδειοδότηση και έναρξη λειτουργίας του σφαγείου της Κάσου είχε αναφερθεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, καταθέτοντας κοινοβουλευτική Ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Δείτε σχετικά εδώ.

02 March 2018
Banner
Banner