Μετά το θερμό καλοκαίρι, ξεκινούν οι συνεταιριστές το ταξίδι τους με… ΣΑΣΟΕΕ

31 August 2016

Μετά το θερμό καλοκαίρι, ξεκινούν οι συνεταιριστές το ταξίδι τους με… ΣΑΣΟΕΕ

Με πρόεδρο τον πρώην υπουργό Γεωργίας και νυν διευθυντή της ΣΕΚΕ, Αλ. Κοντό, ξεκινά το ταξίδι του το νέο πανελλήνιο όργανο των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, στην μετά ΠΑΣΕΓΕΣ εποχή. Όπως φαίνεται, τα δύο στρατόπεδα που είχαν δημιουργηθεί (και, ειρήσθω εν παρόδω, είχαν εδώ και μερικούς μήνες επιδοθεί σε έναν πόλεμο χαρακωμάτων, που μάλλον δεν περιποιούσε τιμή στην παράδοση και τις ιδέες του συνεταιριστικού κινήματος) βρήκαν έναν κοινό τόπο και η ενιαία έκφραση των συνεταιριστών διασφαλίστηκε. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα είναι γνωστά, καθώς οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την ενιαία πορεία του χώρου. Όπως φάνηκε από τις αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών, το σημείο που τις χώριζε ήταν η συμμετοχή ή όχι στο εγχείρημα, σχημάτων όπου την πλειοψηφία δεν έχουν συνεταιρισμοί.

Αφού αποφεύχθηκε η διάσπαση, τα επόμενα βήματα προβλέπουν να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες του καταστατικού και το όνομα του νέου φορέα, ο οποίος προσωρινά θα ονομάζεται «Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για ένα από τα αγκάθια που άκουγε στο όνομα ΓΑΙΑ Επιχειρείν, επιτεύχθηκε συμβιβασμός, καθώς αποφασίστηκε η συμμετοχή της Γαία Επιχειρείν με την ιδιότητα του δόκιμου μέλους, δηλαδή χωρίς δικαίωμα ψήφου, και σε περίπτωση που εντός του επόμενου 12μήνου δεν μεταβιβαστεί το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της σε Συνεταιρισμούς θα αποπεμφθεί από τον νέο φορέα.

Όπως προέκυψε από την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας, πρόεδρος στο πρώτο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του νέου φορέα θα είναι ο Αλέξανδρος Κοντός. Στη θέση του αντιπροέδρου A' ο Nικήτας Πρίντζος και στη θέση του αντιπροέδρου Β' ο Αχιλλέας Λιούτας. Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Κουτσουπιάς, και Ταμίας ο Θανάσης Τσιοτίνας. Μέλη του Δ.Σ., εκτός του Χρήστου Μπαρλιά (που είναι και μέλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος - ΕΔΟΚ) θα είναι οι: Nίκος Προκοβάκης, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Παύλος Σατολιάς, Κώστας Κατσούλης, Χρήστος Γιαννακάκης, Δημήτρης Ντούρος, Νίκος Γκίζας, Βασίλης Παρόλας, Νικήστρατος Χαροκόπος, Χρήστος Τσιχήτας, Ανδρέας Στρατάκης.

31 August 2016
Banner
Banner