Οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τους προστάτες Ταξιάρχες

11 November 2015

Οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τους προστάτες Ταξιάρχες

Με μεγάλη επισημότητα εορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η εορτή των Ταξιαρχών (Γαβριήλ και Μιχαήλ) προστατών των κρεοπωλών από το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και δεκάδες συνταξιούχων και εν ενεργεία κρεοπωλών παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη εκκλησία στα Κάστρα, η οποία έχει στην κατοχή της την εικόνα των Ταξιαρχών ως δωρεά του Σωματείου από το 1915. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε μνημόσυνο στην μνήμη όλων των αποθανόντων μελών του Σωματείου και αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων.
Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια ίδρυσης, το Δ.Σ του Σωματείου δεξιώθηκε όλους τους (εν ζωή) συνταξιούχους που κάποτε αποτελούσαν μέλη του Σωματείου. Χαιρετισμό στη συνεστίαση αυτή απηύθυναν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου, καθώς και οι παρόντες επίτιμοι πρόεδροι Θεόφιλος Κεσίδης και Νίκος Εμμανουηλίδης. Η ζωντάνια και το κέφι αυτών των ανθρώπων, μόνο συνταξιούχους δεν πρόδιδαν. Η επίσημη εορτή (που κάποτε ήταν αργία για τον κλάδο) τελείωσε με την επισημότητα που άρχισε και με την ευχή να βρεθούμε όλοι και περισσότεροι του χρόνου.

11 November 2015
Banner
Banner