Οι κρεοπώλες της Πάτρας τίμησαν τους Ταξιάρχες

16 November 2016

Οι κρεοπώλες της Πάτρας τίμησαν τους Ταξιάρχες

Με την καθιερωμένη τελετή στον Ι.Ν. Παναγίας της Αλεξιωτίσσης, όπου υπάρχει η ιστορική εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ - δωρεά των κρεοπωλών από το 1869- τίμησαν οι κρεοπώλες της Πάτρας τους πολιούχους αγίους τους. Μέλη του Σωματείου και συνταξιούχοι μνημόνευσαν τους τεθνεώντες συναδέλφους τους και ευχήθηκαν αιώνια ζωή σε αυτούς και ευημερία σε όλους τους υπόλοιπους, παρουσία του μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου.

Οι κρεοπώλες της Πάτρας έχουν το προνόμιο να διαθέτουν ένα από τα ιστορικότερα σωματεία όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά για όλα τα επαγγέλματα. Από τις μαρτυρίες που υπάρχουν, οι κρεοπώλες συγκεντρώνονταν σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης και με την εικόνα και τα λάβαρά τους πήγαιναν με πομπή στο ναό.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στο κυλικείο του ναού, όπου παλαιοί και νέοι συνάδελφοι αποφάσισαν εφόσον το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν κάνει κάτι για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ταλαιπωρεί τον κλάδο, να οργανωθεί πορεία διαμαρτυρίας με τα επαγγελματικά οχήματα των κρεοπωλών στην Αθήνα και με την κάλυψη της ΠΟΚΚ.

D

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Αχαΐας, Δ. Ανδρεόπουλος, μπροστά στην ιστορική εικόνα  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

16 November 2016
Banner
Banner