Ο γνωστός του… γνωστού ήταν απατεώνας

02 April 2018

Ο γνωστός του… γνωστού ήταν απατεώνας

Μια περίεργη ιστορία παρ’ ολίγον απάτης μας διηγήθηκε αναγνώστης μας, η οποία είναι χρήσιμο να την έχουν υπόψη τους όλοι οι επαγγελματίες. Αφορά το περσινό Πάσχα, όταν ο αναγνώστης μας λίγο έλειψε να πέσει θύμα ενός κυκλώματος που δρα κυρίως στην Αθήνα.

«Με κάλεσε ένας κύριος προφασιζόμενος ότι είναι πολύ γνωστός πελάτης ενός πελάτη μου (εστιάτορα) και μάλιστα γιατρός. και μου παράγγειλε 15 αρνιά και 5 κοκορέτσια. Το ραντεβού ήταν στην Αθήνα, στην Κηφισιά, όπου θα ξεφόρτωνα τα αρνιά σε έναν συνεργάτη του και αυτός θα μου έστελνε τα λεφτά μέσω τραπέζης! Τελικά, ο Θεός με γλίτωσε από το να πάθω ζημιά άνω των 2.000€».

Ο αναγνώστης μας ευτυχώς δεν την.. πάτησε, αλλά μας ζήτησε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους του, διότι οι μέρες είναι δύσκολες και επικίνδυνες για όλους. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν αριθμούς κινητών που μετά που θα τελειώσει η «δουλειά» τους τούς απενεργοποιούν, χρησιμοποιούν δελεαστικούς και παραπλανητικούς τρόπους για να πείσουν. Γνωρίζουν ονόματα συζύγων και οικογενειών, παρουσιάζονται ως γιατροί ή μεγαλοδικηγόροι, καλούν δήθεν εκ μέρους μεγάλων εταιρειών… Διαθέτουν ακόμα και ψεύτικα παραστατικά κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ας προσέχουν οι επαγγελματίες, λοιπόν, αφού δεν έχουν τέλος οι απάτες…

02 April 2018
Banner
Banner