Ο Αποστόλου για τα επεισόδια έξω από το ΥΠΑΑΤ

08 March 2017

Ο Αποστόλου για τα επεισόδια έξω από το ΥΠΑΑΤ

Ήρεμα είναι αυτή την ώρα τα πνεύματα στο κέντρο της Αθήνας, με τους αγρότες της Κρήτης να έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και ενδεχομένως και το Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα όμως επεισόδια είχαν σημειωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανάμεσα σε αγρότες και την Αστυνομία, η οποία είχε φράξει το δρόμο μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου.

Σχετικά με τα επεισόδια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσή του στην οποία σημειώνει:

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε το θλιβερό φαινόμενο να σημειώνονται επιθέσεις με ξύλα και πέτρες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη συγκέντρωση αγροτών από την Κρήτη.

Παρότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο Υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα.

Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους.

Δεν θα ήταν ποτέ όμως δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του Υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων.

Οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του Υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη.

Άλλο όμως ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν».

08 March 2017
Banner
Banner