Oι Θεσσαλοί αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

07 March 2024

Oι Θεσσαλοί αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Με αφορμή τη συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών κυρίως με θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία, δόθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων ο ρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρ. Μαρούδας, τόνισε πως «οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται».

Η αντιπροσωπεία των αγροτών που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό θα αποτελείται από 15 μέλη από όλη τη Θεσσαλία, τα οποία και θα θέσουν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση και με τις πλημμύρες, αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς. Για την Κάρλα ειδικότερα οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποστράγγιση των νερών, αλλά και λύση για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Οι εκπρόσωποι των Θεσσαλών αγροτών έδωσαν το στίγμα τους λέγοντας «δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα μέχρι να βρεθούν λύσεις» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για το θέμα της Κάρλας, ειδικότερα ο κ. Κουκούτσης, υπογράμμισε ότι εκτός από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, υπάρχουν και ζητήματα που ανακύπτουν για την δημόσια υγεία, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και θα τεθούν και στην συνάντηση της Δευτέρα με τον πρωθυπουργό.

Επίσης, σήμερα στις 10 το πρωί υπάρχει προγραμματισμένη κινητοποίηση των αγροτών από την επαρχία της Αγιάς για τις αποζημιώσεις στα μήλα και τα κάστανα, οι οποίες χορηγήθηκαν, όπως αναφέρουν σε παραγωγούς στο Νομό Μαγνησίας, αλλά όχι στους ίδιους. Την Δευτέρα, που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των Θεσσαλών εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο με τρακτέρ στην περιοχή.

Πηγή: ertnews.gr

07 March 2024
Banner
Banner