Τα νέα πρόσωπα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

17 April 2015

Τα νέα πρόσωπα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τους νέους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου παρουσίασε χθες (16/4) ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Β. Αποστόλου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Γελαλή και τον Χαράλαμπο Κασίμη.
Στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο κ. Αποστόλου παρουσίασε «επίσημα» και τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, με τον οποίο όπως είπε έχουν 20ετή κοινή πορεία κοινοβουλευτικής δράσης.
Ο κ. Γελαλής, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο κ. Αποστόλου έχει εμπειρία και διότι προέρχεται από αγροτική περιοχή, αλλά και γιατί υπήρξε εργαζόμενος σε συνεταιρισμό.

Ο κ. Κασίμης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, αναλαμβάνει τη γενική γραμματεία που ασχολείται με τα ευρωπαϊκά θέματα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» του υπουργείου.

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Αποστόλου παρουσίασε και τα ονόματα που θα στελεχώσουν τους εποπτευόμενους οργανισμούς.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ πρόεδρος θα τοποθετηθεί ο Αντώνης Μωϋσίδης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, α’ αντιπρόεδρος η Ειρήνη Κατσινοπούλου, γεωπόνος, β’ αντιπρόεδρος η Άννα Μαρία Γιάντση, δασολόγος και γενικός διευθυντής ο Γιώργος Αποστολάκης, γεωπόνος.

Στον ΕΛΓΑ πρόεδρος αναλαμβάνει ο Νίκος Στουπής, γεωπόνος και αντιπρόεδρος ο Θανάσης Ζανιάς, οικονομολόγος.
Στον ΕΛΓΟ – Δήμητρα τη θέση του προέδρου θα καταλάβει ο Αλέκος Κουτσούρης, αναπλ. καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Καρέτζος, δασολόγος.

Στον ΕΦΕΤ παραμένει στη θέση του προέδρου ο νυν πρόεδρος Ιωάννης Τσιάλτας με αντιπρόεδρο την Φωτεινή Αθανασοπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Τέλος στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών πρόεδρος αναλαμβάνει ο Θανάσης Σαπουνάς.

17 April 2015
Banner
Banner