Νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων στη Βουλγαρία – Ενημερωτική καμπάνια από το ΥΠΑΑΤ

06 November 2018

Νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων στη Βουλγαρία – Ενημερωτική καμπάνια από το ΥΠΑΑΤ

Για νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων στη Βουλγαρία ενημερώνει η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η περίπτωση αφορά 4 θηρευμένους αγριόχοιρους στην περιοχή Καβάρνα της Βουλγαρίας. Από τα δείγματα που λήφθηκαν και στάλθηκαν στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για την Κλασική και Αφρικανική Πανώλη της Βουλγαρίας, επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού της Αφρικανικής Πανώλους, στις 31 Οκτωβρίου 2018.
Με την ευκαιρία αυτή, η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων κάνει για άλλη μία φορά λόγο για "τη σημασία της λήψης μέτρων βιοασφάλειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (χοιροτρόφους, κατόχους οικόσιτων χοίρων, κυνηγούς, μεταφορείς χοίρων, σφαγεία κ.ά.) και της επαγρύπνησης για τη νόσο, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στις προγενέστερες εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας".

 

Ενημερωτικό Υλικό για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Με βασικό μήνυμα "Η νόσος δεν έχει εµφανιστεί µέχρι τώρα στην Ελλάδα και η αποτροπή εισόδου της είναι ευθύνη όλων µας", το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκδώσει ενημερωτικό υλικό για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, το οποίο το οποίο μπορείτε να δείτε στα παρακάτω λινκ:

06 November 2018
Banner