Νέα εστία Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στη Βουλγαρία

08 July 2019

Νέα εστία Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στη Βουλγαρία

Νέο περιστατικό Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων επιβεβαιώθηκε στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς η εργαστηριακή ανάλυση έδειξε ότι δύο χοίροι που βρέθηκαν νεκροί σε μικρή εκμετάλλευση στο χωριό Ζέρνοφ, κοντά στο Πλέβεν, στα βόρεια της χώρας, είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, η Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (BNSA) ενημερώθηκε στις 2 Ιουλίου σχετικά με την αυξημένη νοσηρότητα στη συγκεκριμένη φάρμα και οι επιθεωρητές έχουν βρει 14 ζώα, εκ των οποίων τα 2 πέθαναν.

Τα δείγματα που ελήφθησαν από τους νεκρούς χοίρους έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικά για τον ιό της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Εθνικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου Διαγνωστικής Έρευνας στη Σόφια. Ακολούθησε απολύμανση στον χώρο, ενώ οι υπόλοιποι χοίροι σε αυτή την εκμετάλλευση θανατώθηκαν – το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλους τους χοίρους εντός της ζώνης ασφαλείας 3 χλμ., ως μέρος των μέτρων που οφείλουν να λάβουν άμεσα οι Αρχές σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Εκτός από τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ή μεσαίες εκμεταλλεύσεις εκτροφής χοίρων στην περιοχή.

[Πηγή: reuters.com]

08 July 2019
Banner
Banner