Νέα δεδομένα από την εξαγορά της Προμηθευτικής από τον Μασούτη

24 May 2018

Νέα δεδομένα από την εξαγορά της Προμηθευτικής από τον Μασούτη

Η είδηση για την εξαγορά της Προμηθευτικής από την αλυσίδα Μασούτης δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά των σούπερ μάρκετ. Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης εξαγοράζονται 57 σημεία πώλησης σε λειτουργία και 2 νέα, που πρόκειται να ανοίξουν. Το σύνολο αυτών των καταστημάτων βρίσκεται στην Αθήνα (μόνο 3 είναι στην Άνδρο), όπου και αποκτά πλέον παρουσία η αλυσίδα Μασούτης, η οποία διαθέτει 273 καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα.
Όπως όλα δείχνουν η «κάθοδος» στην Αθήνα του αδιαμφισβήτητου ηγέτη τη βορειοελλαδίτικης αγοράς έχει να κάνει με τις εξαγορές που έγιναν τα προηγούμενα δυο χρόνια, φέρνοντας νέους ανταγωνιστές στην… αυλή του και υποχώρηση στα μερίδια αγοράς. Βάσει των όσων φέρεται να δηλώνουν τα ηγετικά στελέχη της αλυσίδας, ο στόχος είναι άμεσα να αναπτυχθεί ένα δίκτυο 100 καταστημάτων στην Αθήνα.
Η εξαγορά αυτή ανατρέπει και πολλά δεδομένα σε σχέση με τους προμηθευτές, αφού οι δυο αλυσίδες διαθέτουν διαφορετικούς προμηθευτές. Αλλά, όπως κάθε εξαγορά, πολλά πράγματα τα λύνει η ίδια η αγορά με τον τρόπο της…

24 May 2018
Banner
Banner